Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Styczeń 2023

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2023-01-01 - Niedziela
  • 2023-01-02 - Poniedziałek
  • 2023-01-03 - Wtorek
  • 2023-01-04 - Środa
  • 2023-01-05 - Czwartek
  • 2023-01-06 - Piątek
  • 2023-01-07 - Sobota
  • 2023-01-08 - Niedziela
  • 2023-01-09 - Poniedziałek
  • 2023-01-10 - Wtorek
  • 2023-01-11 - Środa
  • 2023-01-12 - Czwartek
  • 2023-01-13 - Piątek
  • 2023-01-14 - Sobota
  • 2023-01-15 - Niedziela
  • 2023-01-16 - Poniedziałek
  • 2023-01-17 - Wtorek
  • 2023-01-18 - Środa
  • 2023-01-19 - Czwartek
  • 2023-01-20 - Piątek
  • 2023-01-21 - Sobota
  • 2023-01-22 - Niedziela
  • 2023-01-23 - Poniedziałek
  • 2023-01-24 - Wtorek
  • 2023-01-25 - Środa
  • 2023-01-26 - Czwartek
  • 2023-01-27 - Piątek
  • 2023-01-28 - Sobota
  • 2023-01-29 - Niedziela
  • 2023-01-30 - Poniedziałek
  • 2023-01-31 - Wtorek
Menu na dzień: 2024-10-27 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Pasta z makreli wędzonej  60 g ( JAJ, RYB, GOR,)
Sałatka z pomidorów i koperku 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa ziemniaczana 300 g ( SOJ, MLE,SEL,),woda,ziemniaki,włoszczyzna 3skł paski mrożona,sól,przyprawa w płynie,natka pietruszki.
Gulasz wołowy 200 g,łopatka wołowa,dżem z czarnych porzeczek,woda,pomidor,ogórki kiszone,koncentrat pomidorowy,czosnek granulowany,papryka słodka mielona,mąka ziemniaczana,olej rzepakowy.
Kasza gryczana ciemna 200 g,woda,sól,kasza gryczana,olej rzepakowy.
Surówka z kapusty kiszonej z ogórkiem kiszonym i chilli 100 g,kapusta kiszona,ogórek kiszony,papayczka chilli,paparyka świeża,olej rzepakowy.
Sałata zielona z jogurtem 100 g ( MLE,),sałata maslowa,jogurt naturalny.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mropżona,jabłka.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g
Jajko gotowane kl M -1 szt ( JAJ,)
Papryka świeża 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Napój owsiany bez cukru 0,33l - 1 szt ( GLU OW, może zawierać: SOJ, ORZ, )
Migdały 10 g (ORZ,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2200.38 kcal;
  • Białko ogółem: 108.90 g;
  • Tłuszcz: 79.75 g; Kw. tł.nasy.: 21.18 g;
  • Węglowodany ogółem: 274.23 g; W tym cukry: 46.00 g;
  • Błonnik pok.: 35.88 g;
  • Sól: 14.03 g
 

Cały jadłospis od 21 październik do 30 październik

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK