Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Listopad 2029

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2029-11-01 - Czwartek
  • 2029-11-02 - Piątek
  • 2029-11-03 - Sobota
  • 2029-11-04 - Niedziela
  • 2029-11-05 - Poniedziałek
  • 2029-11-06 - Wtorek
  • 2029-11-07 - Środa
  • 2029-11-08 - Czwartek
  • 2029-11-09 - Piątek
  • 2029-11-10 - Sobota
  • 2029-11-11 - Niedziela
  • 2029-11-12 - Poniedziałek
  • 2029-11-13 - Wtorek
  • 2029-11-14 - Środa
  • 2029-11-15 - Czwartek
  • 2029-11-16 - Piątek
  • 2029-11-17 - Sobota
  • 2029-11-18 - Niedziela
  • 2029-11-19 - Poniedziałek
  • 2029-11-20 - Wtorek
  • 2029-11-21 - Środa
  • 2029-11-22 - Czwartek
  • 2029-11-23 - Piątek
  • 2029-11-24 - Sobota
  • 2029-11-25 - Niedziela
  • 2029-11-26 - Poniedziałek
  • 2029-11-27 - Wtorek
  • 2029-11-28 - Środa
  • 2029-11-29 - Czwartek
  • 2029-11-30 - Piątek
Menu na dzień: 2024-10-23 - Środa
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
Serowy omlet z gruszką 100 g ( JAJ, MLE,)
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła  100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Kapuśniak z kapusty kiszonej  300 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, ),woda,włoszczyzna 3skł paski mrożona,ziemniaki,przyprawa w płynie,sól,pieoprz czarny mielony,kapusta kiszona,boczek wędzony.
Filet z kurczaka pieczony w słodkiej papryce  80 g,filet z kurczak b/k,olej rzepakowy,papryka słodka mielona,sól.
Sos koperkowy dieta 100 g ( MLE, SEL,),woda,koper świeży,sól,skrobia ziemniaczana,śmietanka.
Ryż biały 200 g,woda,sól,ryż biały,olej rzepakowy.
Surówka z marchwi i jabłka b/c 100 g,marchew,jabłka,sól,sok z cytryny,olej rzepakowy.
Sałatka szwedzka  100 g ( GOR,),marchew,ogórek kiszony,papryka konserwowa,pieprz czarny mielony,olej rzepakowy.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Papryka konserwowa 80 g
Roszponka 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Napój owsiany bez cukru 0,33l -1 szt ( GLU OW, może zawierać: SOJ, ORZ, )

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2017.47 kcal;
  • Białko ogółem: 93.43 g;
  • Tłuszcz: 63.92 g; Kw. tł. nasy.: 22.55 g;
  • Węglowodany ogółem: 264.37 g; W tym cukry: 71.60 g;
  • Błonnik pok.: 25.45 g;
  • Sól: 12.22 g;
 

Cały jadłospis od 21 październik do 30 październik

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK