Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Lipiec 2026
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2026-07-01 - Środa
- 2026-07-02 - Czwartek
- 2026-07-03 - Piątek
- 2026-07-04 - Sobota
- 2026-07-05 - Niedziela
- 2026-07-06 - Poniedziałek
- 2026-07-07 - Wtorek
- 2026-07-08 - Środa
- 2026-07-09 - Czwartek
- 2026-07-10 - Piątek
- 2026-07-11 - Sobota
- 2026-07-12 - Niedziela
- 2026-07-13 - Poniedziałek
- 2026-07-14 - Wtorek
- 2026-07-15 - Środa
- 2026-07-16 - Czwartek
- 2026-07-17 - Piątek
- 2026-07-18 - Sobota
- 2026-07-19 - Niedziela
- 2026-07-20 - Poniedziałek
- 2026-07-21 - Wtorek
- 2026-07-22 - Środa
- 2026-07-23 - Czwartek
- 2026-07-24 - Piątek
- 2026-07-25 - Sobota
- 2026-07-26 - Niedziela
- 2026-07-27 - Poniedziałek
- 2026-07-28 - Wtorek
- 2026-07-29 - Środa
- 2026-07-30 - Czwartek
- 2026-07-31 - Piątek
Menu na dzień: 2024-10-22 - Wtorek | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | |
II Śniadanie | |
ObiadZupa pomidorowa z makaronem 300 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, ),woda,pasta pomidorowa,koncentrat pomidorowy,przyprawa w płynie,sól,pieprz czarny mielony,makaron nitki cienki,śmietanka,natka pietruszki | DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
Kolacja IISok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l -1 szt | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK