Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Kwiecień 2020

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2020-04-01 - Środa
  • 2020-04-02 - Czwartek
  • 2020-04-03 - Piątek
  • 2020-04-04 - Sobota
  • 2020-04-05 - Niedziela
  • 2020-04-06 - Poniedziałek
  • 2020-04-07 - Wtorek
  • 2020-04-08 - Środa
  • 2020-04-09 - Czwartek
  • 2020-04-10 - Piątek
  • 2020-04-11 - Sobota
  • 2020-04-12 - Niedziela
  • 2020-04-13 - Poniedziałek
  • 2020-04-14 - Wtorek
  • 2020-04-15 - Środa
  • 2020-04-16 - Czwartek
  • 2020-04-17 - Piątek
  • 2020-04-18 - Sobota
  • 2020-04-19 - Niedziela
  • 2020-04-20 - Poniedziałek
  • 2020-04-21 - Wtorek
  • 2020-04-22 - Środa
  • 2020-04-23 - Czwartek
  • 2020-04-24 - Piątek
  • 2020-04-25 - Sobota
  • 2020-04-26 - Niedziela
  • 2020-04-27 - Poniedziałek
  • 2020-04-28 - Wtorek
  • 2020-04-29 - Środa
  • 2020-04-30 - Czwartek
Menu na dzień: 2024-10-19 - Sobota
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 35 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1szt (MLE,)
Jajko gotowane kl M -1 szt ( JAJ,)
Pasztet warzywny marchwiowo-cukiniowy 60 g (GLU PSZ, JAJ,)
Ogórek kiszony z cebulką z olejem 80 g
Sałata strzępiasta czerwona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Serek homo naturalny 150g - 1 szt

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa krem z dyni 300 ml ( SOJ,SEL,),woda,dynia mrożona,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,kurkuma,sól,mąka ziemniaczana,pieprz biały mielony,przyprawa w płynie.
Grzanki pszenne 10 g ( GLU PSZ,),bułka paryska,przyprawy.
Pyzy z farszem szpinakowym z serem 300 g (GLU,PSZ,JAJ,MLE,),woda,ziemniaki,jajka,skrobia ziemniaczana,pszenna,sól,szpinak rozdrobniony mrożony,ser feta,czosnek granulowany,pieprz biały mielony,olej rzepakowy.
Surówka z białej kapusty z koperkiem i kukurydzą b/c 100 g,kapusta biała,koper świeży,kukurydza konserwowa,paparyka świeża,marchew,sól,jogurt naturalny.
Brokuł gotowany 100 g,woda,brokuł mrożony,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Bułeczka pszenna 30g -1 szt ( GLU,PSZ,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g-1 szt
Sałatka z kaszą pęczak, soczewicą i pomidorami suszonymi 150 g (GLU PSZ, MLE,)
Ser żółty 50 g (MLE,)
Roszponka 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Sok przecierowy Kubuś 0,3L -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2369.68 kcal;
  • Białko ogółem: 83.74 g;
  • Tłuszcz: 81.82 g; Kw. tł. nasy.:24.81 g;
  • Węglowodany ogółem:330.86 g; W tym cukry: 86.69 g;
  • Błonnik pok.: 38.25 g;
  • Sól: 11.29 g;
 

Cały jadłospis od 11 październik do 20 październik

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK