Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Styczeń 2029

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2029-01-01 - Poniedziałek
  • 2029-01-02 - Wtorek
  • 2029-01-03 - Środa
  • 2029-01-04 - Czwartek
  • 2029-01-05 - Piątek
  • 2029-01-06 - Sobota
  • 2029-01-07 - Niedziela
  • 2029-01-08 - Poniedziałek
  • 2029-01-09 - Wtorek
  • 2029-01-10 - Środa
  • 2029-01-11 - Czwartek
  • 2029-01-12 - Piątek
  • 2029-01-13 - Sobota
  • 2029-01-14 - Niedziela
  • 2029-01-15 - Poniedziałek
  • 2029-01-16 - Wtorek
  • 2029-01-17 - Środa
  • 2029-01-18 - Czwartek
  • 2029-01-19 - Piątek
  • 2029-01-20 - Sobota
  • 2029-01-21 - Niedziela
  • 2029-01-22 - Poniedziałek
  • 2029-01-23 - Wtorek
  • 2029-01-24 - Środa
  • 2029-01-25 - Czwartek
  • 2029-01-26 - Piątek
  • 2029-01-27 - Sobota
  • 2029-01-28 - Niedziela
  • 2029-01-29 - Poniedziałek
  • 2029-01-30 - Wtorek
  • 2029-01-31 - Środa
Menu na dzień: 2024-10-17 - Czwartek
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g
Pasta z jaj z natką pietruszki 60 g ( JAJ, MLE,)
Sałata lodowa z pomidorami i olejem 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 2.0% tł 150g -1 szt ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa ryżowa z ziemniakami  300 g (SOJ, SEL,),woda,włoszczyzna 3skł paski mrożona,ziemniaki,natka pietruszki,sól,przyprawa w płynie.
Udziec z kurczaka wolno gotowany w glazurze miodowej 100 g,udziec z kurczaka b/s,olej rzepakowy,miód wielokwiadowy,sól,pieprz czarny mielony,papryka słodka mielona.
Ziemniaki pieczone z ziołami 200 g,woda,ziemniaki,sól,zioła prowalsalskie,bazylia suszona,natka pietruszka natka,sól.
Surówka z kapusty włoskiej - (dieta) b/c 100 g,kapusta włoska,marchew,słonecznik łuskany,sok z cytryny,nasiona chia,pietruszka natka,kminek mielony,sól.
Kalafior gotowany 100 g,woda,kalafior mrożony,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4 skł,kompotowa mrożona,jabłka,cukier.


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g - 1 szt
Serek wiejski ziarnisty 60 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Surówka z selera naciowego i marchwi (dieta) 100 g ( MLE, SEL,)
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja II

Mus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2016.18 kcal;
  • Białko ogółem: 100.38 g;
  • Tłuszcz: 67.36 g; Kw. tł. nasy.:17.74 g;
  • Węglowodany ogółem:262.70 g; W tym cukry: 56.95 g;
  • Błonnik pok.: 24.65 g;
  • Sól: 11.95 g;
 

Cały jadłospis od 11 październik do 20 październik

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK