Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Październik 2031
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2031-10-01 - Środa
- 2031-10-02 - Czwartek
- 2031-10-03 - Piątek
- 2031-10-04 - Sobota
- 2031-10-05 - Niedziela
- 2031-10-06 - Poniedziałek
- 2031-10-07 - Wtorek
- 2031-10-08 - Środa
- 2031-10-09 - Czwartek
- 2031-10-10 - Piątek
- 2031-10-11 - Sobota
- 2031-10-12 - Niedziela
- 2031-10-13 - Poniedziałek
- 2031-10-14 - Wtorek
- 2031-10-15 - Środa
- 2031-10-16 - Czwartek
- 2031-10-17 - Piątek
- 2031-10-18 - Sobota
- 2031-10-19 - Niedziela
- 2031-10-20 - Poniedziałek
- 2031-10-21 - Wtorek
- 2031-10-22 - Środa
- 2031-10-23 - Czwartek
- 2031-10-24 - Piątek
- 2031-10-25 - Sobota
- 2031-10-26 - Niedziela
- 2031-10-27 - Poniedziałek
- 2031-10-28 - Wtorek
- 2031-10-29 - Środa
- 2031-10-30 - Czwartek
- 2031-10-31 - Piątek
Menu na dzień: 2024-10-16 - Środa | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | |
II Śniadanie | |
ObiadZupa ogórkowa z ziemniakami 300 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, ),woda,włoszczyzna 3skł paski mrożona,ziemniaki,ogórki kiszone,ziele angielskie,liść laurowy,przyprawa w płynie,pieprz czarny mielony,śmietanka 18%tł. | PODSTAWOWA DZIECI (P1) |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | PODSTAWOWA DZIECI (P1) |
Kolacja IISok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l -1 szt | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK