Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Czerwiec 2019
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2019-06-01 - Sobota
- 2019-06-02 - Niedziela
- 2019-06-03 - Poniedziałek
- 2019-06-04 - Wtorek
- 2019-06-05 - Środa
- 2019-06-06 - Czwartek
- 2019-06-07 - Piątek
- 2019-06-08 - Sobota
- 2019-06-09 - Niedziela
- 2019-06-10 - Poniedziałek
- 2019-06-11 - Wtorek
- 2019-06-12 - Środa
- 2019-06-13 - Czwartek
- 2019-06-14 - Piątek
- 2019-06-15 - Sobota
- 2019-06-16 - Niedziela
- 2019-06-17 - Poniedziałek
- 2019-06-18 - Wtorek
- 2019-06-19 - Środa
- 2019-06-20 - Czwartek
- 2019-06-21 - Piątek
- 2019-06-22 - Sobota
- 2019-06-23 - Niedziela
- 2019-06-24 - Poniedziałek
- 2019-06-25 - Wtorek
- 2019-06-26 - Środa
- 2019-06-27 - Czwartek
- 2019-06-28 - Piątek
- 2019-06-29 - Sobota
- 2019-06-30 - Niedziela
Menu na dzień: 2024-10-15 - Wtorek | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
II Śniadanie | |
ObiadBarszcz czerwony z ziemniakami 300 g (SOJ, MLE, SEL,),woda,włoszczyzna 3skł paski mrożona,ziemniaki,koncentrat barszcz,sól,majeranek,czosnek granulowany,pieprz czarny mielony,śmietanka 18%tł. | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | |
Kolacja IIMuffin marchewkowy z orzechami o niskim IG 50 g ( GLU PSZ, JAJ, | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK