Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Kwiecień 2014

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2014-04-01 - Wtorek
  • 2014-04-02 - Środa
  • 2014-04-03 - Czwartek
  • 2014-04-04 - Piątek
  • 2014-04-05 - Sobota
  • 2014-04-06 - Niedziela
  • 2014-04-07 - Poniedziałek
  • 2014-04-08 - Wtorek
  • 2014-04-09 - Środa
  • 2014-04-10 - Czwartek
  • 2014-04-11 - Piątek
  • 2014-04-12 - Sobota
  • 2014-04-13 - Niedziela
  • 2014-04-14 - Poniedziałek
  • 2014-04-15 - Wtorek
  • 2014-04-16 - Środa
  • 2014-04-17 - Czwartek
  • 2014-04-18 - Piątek
  • 2014-04-19 - Sobota
  • 2014-04-20 - Niedziela
  • 2014-04-21 - Poniedziałek
  • 2014-04-22 - Wtorek
  • 2014-04-23 - Środa
  • 2014-04-24 - Czwartek
  • 2014-04-25 - Piątek
  • 2014-04-26 - Sobota
  • 2014-04-27 - Niedziela
  • 2014-04-28 - Poniedziałek
  • 2014-04-29 - Wtorek
  • 2014-04-30 - Środa
Menu na dzień: 2024-10-14 - Poniedziałek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Sałata lodowa 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa jarzynowa z ziemniakami 300 ml (SOJ, MLE, SEL, ),woda,ziemniaki,włoszczyzna 3skł paski mrożona,por,kalafior mrożony,brokuły mrożone,groszek zielony mrożony,fasolka szparagowa mrożona,pietruszka natka,przyprawa warzywna ,przyprawa do zup,pieprz czarny mielony,sól.
Pyzy z truskawkami 300 g ( GLU,PSZ, JAJ,),woda,ziemniaki,mąka pszenna,ziemniaczana,jajka,sól,truskawki.
Dip jogurtowy naturalny 100 g (MLE,),mleko,jogurt naturalny.
Sałatka owocowa 100 g,jabłka,kiwi,gruszka,pomarańcza,winogrona,sok z cytryny,inulina.
Dynia z miodem i cynamonem 100 g,dynia kostka mrożona,miód wielokwiatowy,cynamon mielony.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Bułeczka pszenna 30g - 1 szt ( GLU PSZ,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Filet z kurczaka wolno gotowany plastry 80 g
Serek śmietankowy naturalny 50 g ( MLE,)
Kalarepa 80 g
Rukola 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja II

Mini Crispy pieczywo chrupkie orkiszowe ze słonecznikiem sezamem i
siemieniem 30 g -1 szt ( GLU PSZ, MLE, SEZ, może zawierać: ORZ, )

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2136.62 kcal;
  • Białko ogółem: 89.24 g;
  • Tłuszcz: 62.98 g; Kw. tł. nasy.:28.07 g; 
  • Węglowodany ogółem: 311.36 g; W tym cukry: 88.35 g;
  • Błonnik pok.: 34.96 g;
  • Sól: 9.48 g;
 

Cały jadłospis od 11 październik do 20 październik

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK