Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2035

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2035-02-01 - Czwartek
  • 2035-02-02 - Piątek
  • 2035-02-03 - Sobota
  • 2035-02-04 - Niedziela
  • 2035-02-05 - Poniedziałek
  • 2035-02-06 - Wtorek
  • 2035-02-07 - Środa
  • 2035-02-08 - Czwartek
  • 2035-02-09 - Piątek
  • 2035-02-10 - Sobota
  • 2035-02-11 - Niedziela
  • 2035-02-12 - Poniedziałek
  • 2035-02-13 - Wtorek
  • 2035-02-14 - Środa
  • 2035-02-15 - Czwartek
  • 2035-02-16 - Piątek
  • 2035-02-17 - Sobota
  • 2035-02-18 - Niedziela
  • 2035-02-19 - Poniedziałek
  • 2035-02-20 - Wtorek
  • 2035-02-21 - Środa
  • 2035-02-22 - Czwartek
  • 2035-02-23 - Piątek
  • 2035-02-24 - Sobota
  • 2035-02-25 - Niedziela
  • 2035-02-26 - Poniedziałek
  • 2035-02-27 - Wtorek
  • 2035-02-28 - Środa
Menu na dzień: 2024-10-13 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Paprykarz z łososia (dieta) 60 g ( RYB, SOJ, SEL,)
Sałatka z pomidorów i koperku  100 g
Rukola 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa ziemniaczana 300 g ( SOJ,MLE, SEL,),woda,ziemniaki,włoszczyzna 3 skł paski mrożona,sól,przyprawa w płynie,pieprz czarny mielony,natka pietruszki,śmietanka 18%tł.
Gulasz wołowy dieta 200 g,łopatka wołowa,pomidor,marchew,woda,koncentrat pomidorowy,mąka ziemniaczana,olej rzepakowy,dżem z czarnych porzeczek,papryka słodka mielona.
Ziemniaki łódeczki pieczone w ziołach 200 g,woda,ziemniaki,olej rzepakowy,rozmaryn suszony,oregano suszone,tymianek,sól.
Buraki tarte na ciepło 100 g,buraki,sok z cytryny,sól,mąka ziemniaczana.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,miesznka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio
rozdrobniony,parzony w osłonce niejadalnej 50 g
Serek wiejski ziarnisty 60 g ( MLE,)
Pasta warzywna z cukini i marchewki 80 g ( SOJ,)
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)

 
Kolacja II

Mleko UHT 200ml, 3,5% tł -1 Por ( MLE,)
Chałka 50 g (GLU PSZ, JAJ,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2269.99 kcal;
  • Białko ogółem: 105.35 g;
  • Tłuszcz: 80.96 g; Kw. tł. nasy.:23.26 g;
  • Węglowodany ogółem: 288.58 g; W tym cukry: 74.84 g;
  • Błonnik pok.: 23.14 g;
  • Sól: 13.18 g;
 

Cały jadłospis od 11 październik do 20 październik

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK