Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Luty 2018
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2018-02-01 - Czwartek
- 2018-02-02 - Piątek
- 2018-02-03 - Sobota
- 2018-02-04 - Niedziela
- 2018-02-05 - Poniedziałek
- 2018-02-06 - Wtorek
- 2018-02-07 - Środa
- 2018-02-08 - Czwartek
- 2018-02-09 - Piątek
- 2018-02-10 - Sobota
- 2018-02-11 - Niedziela
- 2018-02-12 - Poniedziałek
- 2018-02-13 - Wtorek
- 2018-02-14 - Środa
- 2018-02-15 - Czwartek
- 2018-02-16 - Piątek
- 2018-02-17 - Sobota
- 2018-02-18 - Niedziela
- 2018-02-19 - Poniedziałek
- 2018-02-20 - Wtorek
- 2018-02-21 - Środa
- 2018-02-22 - Czwartek
- 2018-02-23 - Piątek
- 2018-02-24 - Sobota
- 2018-02-25 - Niedziela
- 2018-02-26 - Poniedziałek
- 2018-02-27 - Wtorek
- 2018-02-28 - Środa
Menu na dzień: 2024-10-11 - Piątek | |
I ŚniadanieRogal maślany 50g. -1 szt ( GLU PSZ, JAJ, MLE,) | |
II Śniadanie | |
ObiadZupa ryżowa z ziemniakami 300 g (SOJ, SEL,),woda,mieszanka 3skł paski mrożona,sól,pieprz czarny mielony,przyprawa w płynie,ziemniaki,natka pietruszki. | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IChleb razowy pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IIMuffin czekoladowy o niskim IG z jagodami 50 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK