Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2028

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2028-10-01 - Niedziela
  • 2028-10-02 - Poniedziałek
  • 2028-10-03 - Wtorek
  • 2028-10-04 - Środa
  • 2028-10-05 - Czwartek
  • 2028-10-06 - Piątek
  • 2028-10-07 - Sobota
  • 2028-10-08 - Niedziela
  • 2028-10-09 - Poniedziałek
  • 2028-10-10 - Wtorek
  • 2028-10-11 - Środa
  • 2028-10-12 - Czwartek
  • 2028-10-13 - Piątek
  • 2028-10-14 - Sobota
  • 2028-10-15 - Niedziela
  • 2028-10-16 - Poniedziałek
  • 2028-10-17 - Wtorek
  • 2028-10-18 - Środa
  • 2028-10-19 - Czwartek
  • 2028-10-20 - Piątek
  • 2028-10-21 - Sobota
  • 2028-10-22 - Niedziela
  • 2028-10-23 - Poniedziałek
  • 2028-10-24 - Wtorek
  • 2028-10-25 - Środa
  • 2028-10-26 - Czwartek
  • 2028-10-27 - Piątek
  • 2028-10-28 - Sobota
  • 2028-10-29 - Niedziela
  • 2028-10-30 - Poniedziałek
  • 2028-10-31 - Wtorek
Menu na dzień: 2024-10-09 - Środa
I Śniadanie

Bułeczka pszenna 30g -1 szt ( GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Frittata ze szpinakiem i wędliną (dieta) 100 g ( JAJ, SOJ, MLE,)
Dip jogurtowy naturalny 100 g ( MLE,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła  20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa wielowarzywna z zacierką 300 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE,SEL,),woda,miesznka 3skł paski mrożona,groszek zielony mrożony,fasolka szparagowa zielona,kalafior mrożony,brokuł gotowany,przyprawa w płynie,sól,pieprz czarny mielony,makaron zacierkowy.
Filet z kurczaka pieczony w słodkiej papryce  80 g,filet z kurczaka b/s,olej rzepakowy,papryka słodka mielona,sól,pieprz czarny mielony.
Sos brokułowy- dieta  100 g (MLE,),woda,brokuł mrożony,skrobia ziemniaczana,śmietanka 18%tł,sól,pieprz biały mielony.
Ryż biały  200 g,woda,ryż biały,sól,olej rzepakowy.
Surówka z marchwi i selera 100 g (MLE, SEL,),seler korzeń,marchew korzeń,sok z cytryny,natka pietruszki,sól.
Sałatka szwedzka  100 g ( GOR,),ogórek kiszony,papryka czerwona konserwowa,pieprz czarny mielony,olej rzepakowy.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g - 1 szt
Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Ogórek świeży 80 g
Rukola 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja II

Napój owsiany bez cukru 0,33l -1 szt ( GLU OW, może zawierać: SOJ, ORZ, )

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 1921.43kcal;
  • Białko ogółem: 91.51 g;
  • Tłuszcz: 61.96 g; Kw. tł. nasy.:22.43 g;
  • Węglowodany ogółem:256.09 g; W tym cukry: 71.20 g;
  • Błonnik pok.: 25.11 g;
  • Sól: 12.27 g
 

Cały jadłospis od 01 październik do 09 październik

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK