Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2018

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2018-02-01 - Czwartek
  • 2018-02-02 - Piątek
  • 2018-02-03 - Sobota
  • 2018-02-04 - Niedziela
  • 2018-02-05 - Poniedziałek
  • 2018-02-06 - Wtorek
  • 2018-02-07 - Środa
  • 2018-02-08 - Czwartek
  • 2018-02-09 - Piątek
  • 2018-02-10 - Sobota
  • 2018-02-11 - Niedziela
  • 2018-02-12 - Poniedziałek
  • 2018-02-13 - Wtorek
  • 2018-02-14 - Środa
  • 2018-02-15 - Czwartek
  • 2018-02-16 - Piątek
  • 2018-02-17 - Sobota
  • 2018-02-18 - Niedziela
  • 2018-02-19 - Poniedziałek
  • 2018-02-20 - Wtorek
  • 2018-02-21 - Środa
  • 2018-02-22 - Czwartek
  • 2018-02-23 - Piątek
  • 2018-02-24 - Sobota
  • 2018-02-25 - Niedziela
  • 2018-02-26 - Poniedziałek
  • 2018-02-27 - Wtorek
  • 2018-02-28 - Środa
Menu na dzień: 2024-10-07 - Poniedziałek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Szynka Delikatesowa z kurczaka produkt drobiowy grubo rozdrobniony
parzony w osłonce niejadalnej 50 g
Serek wiejski ze szczypiorkiem 60 g ( MLE,)
Pomidor 80 g
Sałata strzępiasta czerwona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Żurek z ziemniakami 300 g (SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ,SEL,GOR,),woda,ziemniaki,żurek koncentrat,śmietana 18%tł,cebula,podgrzybek suszony,majeranek,tymianek,czosnek granulowany,sól,ziele angielskie,liść laurowy,kiełbasa biała parzona.
Karkówka pieczona  80 g ( GOR,),karkówka b/k,woda,olej rzepakowy,cebula suszona,czosnek,paparyka słodka mielona,oregano suszone,pieprz czarny mielony,kumin,cynamon,kolendra,sól.
Sos pieczeniowy 100 g ( GLU,PSZ, SOJ, MLE,),woda,cebula,marchew,olej rzepakowy,masło,natka pietruszki,sos sojowy,mąka ziemniaczana,skrobia kukurydziana,pieprz biały mielony,ziele angielskie,liśc laurowy,sól.
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g,woda,sól,woda,ziemniaki,koper świeży.
Surówka z białej kapusty z koperkiem b/c 100 g,kapusta biała,koper świeży,kukurydza konserwowa,cebula,marchew,jabłko,sok z cytryny,sól,olej rzepakowy.
Fasolka szparagowa zielona 100 g,woda,sól,fasolka szparagowa zielona mrożona.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka.


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g-1 szt
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Pasta z groszku zielonego 60 g
Rzodkiewka 80 g
Roszponka 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
Kolacja II

Mini serniczki z musem malinowym b/c 150 g ( JAJ, MLE,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2184.53kcal;
  • Białko ogółem: 111.64 g
  • Tłuszcz: 91.87 g; Kw. tł. nasy.:32.11 g; 
  • Węglowodany ogółem:237.88 g; W tym cukry: 38.21 g;
  • Błonnik pok.: 35.90 g;
  • Sól: 10.73 g;
 

Cały jadłospis od 01 październik do 09 październik

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK