Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2029

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2029-02-01 - Czwartek
  • 2029-02-02 - Piątek
  • 2029-02-03 - Sobota
  • 2029-02-04 - Niedziela
  • 2029-02-05 - Poniedziałek
  • 2029-02-06 - Wtorek
  • 2029-02-07 - Środa
  • 2029-02-08 - Czwartek
  • 2029-02-09 - Piątek
  • 2029-02-10 - Sobota
  • 2029-02-11 - Niedziela
  • 2029-02-12 - Poniedziałek
  • 2029-02-13 - Wtorek
  • 2029-02-14 - Środa
  • 2029-02-15 - Czwartek
  • 2029-02-16 - Piątek
  • 2029-02-17 - Sobota
  • 2029-02-18 - Niedziela
  • 2029-02-19 - Poniedziałek
  • 2029-02-20 - Wtorek
  • 2029-02-21 - Środa
  • 2029-02-22 - Czwartek
  • 2029-02-23 - Piątek
  • 2029-02-24 - Sobota
  • 2029-02-25 - Niedziela
  • 2029-02-26 - Poniedziałek
  • 2029-02-27 - Wtorek
  • 2029-02-28 - Środa
Menu na dzień: 2024-10-06 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Bułka drożdżowa z kurczakiem o smaku naturalnym (dieta) 80 g (GLU PSZ, JAJ,)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Rukola 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml
Kefir 1,5% tł 150g-1 Por ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa ryżowa z ziemniakami  300 g (SOJ, SEL,),woda,miesznka 3 skł paski mrożona,ziemniaki,natka pietruszki,sól,pieprz biały mielony,ziele angielskie,liśc laurowy.
Filet z indyka jogurtowo-cytrynowy porcja 80 g (MLE,),filet bz indyka b/s,jogurt naturalny,sok z cytryny,sól,pieprz biały mielony.
Sos śmietanowo-cytrynowy 100 g (GLU PSZ, MLE,),woda,śmietanka 18%tł,sól,skrobia ziemniaczana,sok z cytryny.
Ziemniaki pieczone z ziołami 200 g,woda,ziemniaki,sólzioła,przyprawy,olej rzepakowy.
Surówka z rzepy, marchwi, jabłka,selera i papryki b/c  100 g (SEL,),rzepa biała,marchew korzeń,jabłka,papryka śwież czerwona,sok z cytryny,sól,olej rzepakowy.
Brukselka gotowana  100 g,woda,brukselka mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,woda,miesznka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g- 1 szt
Sałatka z tuńczyka i warzyw  150 g ( RYB,)
Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio
rozdrobniony,parzony w osłonce niejadalnej 50 g
Paprykowy mix z olejem rzepakowym i ziołami b/c  100 g
Sałata strzępiasta zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,

 
Kolacja II

Brzoskwinia 1 szt - 1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2188.23kcal;
  • Białko ogółem: 117.09 g;
  • Tłuszcz: 80.99 g; Kw. tł. nasy.:25.03 g; 
  • Węglowodany ogółem:263.52 g; W tym cukry: 49.05 g;
  • Błonnik pok.: 38.66 g;
  • Sól: 12.46
 

Cały jadłospis od 01 październik do 09 październik

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK