Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2020

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2020-02-01 - Sobota
  • 2020-02-02 - Niedziela
  • 2020-02-03 - Poniedziałek
  • 2020-02-04 - Wtorek
  • 2020-02-05 - Środa
  • 2020-02-06 - Czwartek
  • 2020-02-07 - Piątek
  • 2020-02-08 - Sobota
  • 2020-02-09 - Niedziela
  • 2020-02-10 - Poniedziałek
  • 2020-02-11 - Wtorek
  • 2020-02-12 - Środa
  • 2020-02-13 - Czwartek
  • 2020-02-14 - Piątek
  • 2020-02-15 - Sobota
  • 2020-02-16 - Niedziela
  • 2020-02-17 - Poniedziałek
  • 2020-02-18 - Wtorek
  • 2020-02-19 - Środa
  • 2020-02-20 - Czwartek
  • 2020-02-21 - Piątek
  • 2020-02-22 - Sobota
  • 2020-02-23 - Niedziela
  • 2020-02-24 - Poniedziałek
  • 2020-02-25 - Wtorek
  • 2020-02-26 - Środa
  • 2020-02-27 - Czwartek
  • 2020-02-28 - Piątek
  • 2020-02-29 - Sobota
Menu na dzień: 2024-10-02 - Środa
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Muffin warzywny z wędliną + 75 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE, )
Ser żółty 50 g (MLE,)
Rzodkiewka 80 g
Rukola 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Kapuśniak z kapusty białej  300 ml (GLU PSZ, SEL, GOR, )
Dorsz pieczony w ziołach  80 g  (RYB,)
Ziemniaki łódeczki pieczone w ziołach  200 g
Mix sałat z sosem winegret  60 g  (GOR,)
Szpinak w sosie śmietanowym 100 g (MLE,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g / 1 szt
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym z kurczakiem i warzywami  150g (GLU PSZ,)
Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio rozdrobniony,parzony w osłonce niejadalnej 50 g
Śliwka 2 szt
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Pudding chia z musem mango 150 g ( OZI, ORZ,

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2453.68
kcal; Białko ogółem: 103.58 g;
Tłuszcz: 104.78 g; Kw. tł. nasy.:
30.07 g; Węglowodany ogółem:
290.45 g; W tym cukry: 77.32 g;
Błonnik pok.: 31.72 g; Sól: 9.98 g

 

Cały jadłospis od 01 październik do 09 październik

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK