Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2019

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2019-10-01 - Wtorek
  • 2019-10-02 - Środa
  • 2019-10-03 - Czwartek
  • 2019-10-04 - Piątek
  • 2019-10-05 - Sobota
  • 2019-10-06 - Niedziela
  • 2019-10-07 - Poniedziałek
  • 2019-10-08 - Wtorek
  • 2019-10-09 - Środa
  • 2019-10-10 - Czwartek
  • 2019-10-11 - Piątek
  • 2019-10-12 - Sobota
  • 2019-10-13 - Niedziela
  • 2019-10-14 - Poniedziałek
  • 2019-10-15 - Wtorek
  • 2019-10-16 - Środa
  • 2019-10-17 - Czwartek
  • 2019-10-18 - Piątek
  • 2019-10-19 - Sobota
  • 2019-10-20 - Niedziela
  • 2019-10-21 - Poniedziałek
  • 2019-10-22 - Wtorek
  • 2019-10-23 - Środa
  • 2019-10-24 - Czwartek
  • 2019-10-25 - Piątek
  • 2019-10-26 - Sobota
  • 2019-10-27 - Niedziela
  • 2019-10-28 - Poniedziałek
  • 2019-10-29 - Wtorek
  • 2019-10-30 - Środa
  • 2019-10-31 - Czwartek
Menu na dzień: 2024-10-02 - Środa
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Muffin warzywny z wędliną + 75 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE, )
Ser żółty 50 g (MLE,)
Rzodkiewka 80 g
Rukola 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Kapuśniak z kapusty białej  300 ml (GLU PSZ, SEL, GOR, )
Dorsz pieczony w ziołach  80 g  (RYB,)
Ziemniaki łódeczki pieczone w ziołach  200 g
Mix sałat z sosem winegret  60 g  (GOR,)
Szpinak w sosie śmietanowym 100 g (MLE,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g / 1 szt
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym z kurczakiem i warzywami  150g (GLU PSZ,)
Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio rozdrobniony,parzony w osłonce niejadalnej 50 g
Śliwka 2 szt
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Pudding chia z musem mango 150 g ( OZI, ORZ,

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2453.68
kcal; Białko ogółem: 103.58 g;
Tłuszcz: 104.78 g; Kw. tł. nasy.:
30.07 g; Węglowodany ogółem:
290.45 g; W tym cukry: 77.32 g;
Błonnik pok.: 31.72 g; Sól: 9.98 g

 

Cały jadłospis od 01 październik do 09 październik

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK