Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Marzec 2020

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2020-03-01 - Niedziela
  • 2020-03-02 - Poniedziałek
  • 2020-03-03 - Wtorek
  • 2020-03-04 - Środa
  • 2020-03-05 - Czwartek
  • 2020-03-06 - Piątek
  • 2020-03-07 - Sobota
  • 2020-03-08 - Niedziela
  • 2020-03-09 - Poniedziałek
  • 2020-03-10 - Wtorek
  • 2020-03-11 - Środa
  • 2020-03-12 - Czwartek
  • 2020-03-13 - Piątek
  • 2020-03-14 - Sobota
  • 2020-03-15 - Niedziela
  • 2020-03-16 - Poniedziałek
  • 2020-03-17 - Wtorek
  • 2020-03-18 - Środa
  • 2020-03-19 - Czwartek
  • 2020-03-20 - Piątek
  • 2020-03-21 - Sobota
  • 2020-03-22 - Niedziela
  • 2020-03-23 - Poniedziałek
  • 2020-03-24 - Wtorek
  • 2020-03-25 - Środa
  • 2020-03-26 - Czwartek
  • 2020-03-27 - Piątek
  • 2020-03-28 - Sobota
  • 2020-03-29 - Niedziela
  • 2020-03-30 - Poniedziałek
  • 2020-03-31 - Wtorek
Menu na dzień: 2024-10-01 - Wtorek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Jajko w sosie jogurtowo-pietruszkowym 100 g ( JAJ, MLE,)
Kabanos drobiowo-wieprzowy średnio rozdrobniony
wędzony,parzony,suszony. 50 g
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła 20 g
Ogórek świeży 80 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml
Jogurt naturalny 100g -1 szt ( MLE,)


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa krem z białych warzyw 300 ml (SOJ, SEL,)
Grzanki pszenne 10 g ( GLU PSZ,)
Pulpet z kurczaka  100 g ( GLU,PSZ, JAJ,)
Salsa pomidorowa  100 g
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g
Surówka z kapusty pekińskiej,kukurydzą, jabłkiem, paprykączerwoną b/c  100 g ( MLE,)
Buraki po francusku  100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Pasta z fasoli z cebulką 60 g
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Sałata lodowa 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,

 
Kolacja II

Muffin marchewkowy z orzechami o niskim IG 50 g ( GLU PSZ, JAJ,
MLE, ORZ,)

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2372.35
kcal; Białko ogółem: 90.03 g;
Tłuszcz: 94.33 g; Kw. tł. nasy.:
26.52 g; Węglowodany ogółem:
300.28 g; W tym cukry: 71.55 g;
Błonnik pok.: 35.00 g; Sól: 12.25 g;

 

Cały jadłospis od 01 październik do 09 październik

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK