Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2019

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2019-10-01 - Wtorek
  • 2019-10-02 - Środa
  • 2019-10-03 - Czwartek
  • 2019-10-04 - Piątek
  • 2019-10-05 - Sobota
  • 2019-10-06 - Niedziela
  • 2019-10-07 - Poniedziałek
  • 2019-10-08 - Wtorek
  • 2019-10-09 - Środa
  • 2019-10-10 - Czwartek
  • 2019-10-11 - Piątek
  • 2019-10-12 - Sobota
  • 2019-10-13 - Niedziela
  • 2019-10-14 - Poniedziałek
  • 2019-10-15 - Wtorek
  • 2019-10-16 - Środa
  • 2019-10-17 - Czwartek
  • 2019-10-18 - Piątek
  • 2019-10-19 - Sobota
  • 2019-10-20 - Niedziela
  • 2019-10-21 - Poniedziałek
  • 2019-10-22 - Wtorek
  • 2019-10-23 - Środa
  • 2019-10-24 - Czwartek
  • 2019-10-25 - Piątek
  • 2019-10-26 - Sobota
  • 2019-10-27 - Niedziela
  • 2019-10-28 - Poniedziałek
  • 2019-10-29 - Wtorek
  • 2019-10-30 - Środa
  • 2019-10-31 - Czwartek
Menu na dzień: 2024-10-01 - Wtorek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Jajko w sosie jogurtowo-pietruszkowym 100 g ( JAJ, MLE,)
Kabanos drobiowo-wieprzowy średnio rozdrobniony
wędzony,parzony,suszony. 50 g
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła 20 g
Ogórek świeży 80 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml
Jogurt naturalny 100g -1 szt ( MLE,)


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa krem z białych warzyw 300 ml (SOJ, SEL,)
Grzanki pszenne 10 g ( GLU PSZ,)
Pulpet z kurczaka  100 g ( GLU,PSZ, JAJ,)
Salsa pomidorowa  100 g
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g
Surówka z kapusty pekińskiej,kukurydzą, jabłkiem, paprykączerwoną b/c  100 g ( MLE,)
Buraki po francusku  100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Pasta z fasoli z cebulką 60 g
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Sałata lodowa 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,

 
Kolacja II

Muffin marchewkowy z orzechami o niskim IG 50 g ( GLU PSZ, JAJ,
MLE, ORZ,)

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2372.35
kcal; Białko ogółem: 90.03 g;
Tłuszcz: 94.33 g; Kw. tł. nasy.:
26.52 g; Węglowodany ogółem:
300.28 g; W tym cukry: 71.55 g;
Błonnik pok.: 35.00 g; Sól: 12.25 g;

 

Cały jadłospis od 01 październik do 09 październik

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK