Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Wrzesień 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-09-01 - Wtorek
  • 2026-09-02 - Środa
  • 2026-09-03 - Czwartek
  • 2026-09-04 - Piątek
  • 2026-09-05 - Sobota
  • 2026-09-06 - Niedziela
  • 2026-09-07 - Poniedziałek
  • 2026-09-08 - Wtorek
  • 2026-09-09 - Środa
  • 2026-09-10 - Czwartek
  • 2026-09-11 - Piątek
  • 2026-09-12 - Sobota
  • 2026-09-13 - Niedziela
  • 2026-09-14 - Poniedziałek
  • 2026-09-15 - Wtorek
  • 2026-09-16 - Środa
  • 2026-09-17 - Czwartek
  • 2026-09-18 - Piątek
  • 2026-09-19 - Sobota
  • 2026-09-20 - Niedziela
  • 2026-09-21 - Poniedziałek
  • 2026-09-22 - Wtorek
  • 2026-09-23 - Środa
  • 2026-09-24 - Czwartek
  • 2026-09-25 - Piątek
  • 2026-09-26 - Sobota
  • 2026-09-27 - Niedziela
  • 2026-09-28 - Poniedziałek
  • 2026-09-29 - Wtorek
  • 2026-09-30 - Środa
Menu na dzień: 2024-09-29 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Paprykarz z łososia (dieta) 60 g ( RYB, SOJ, SEL,)
Sałatka z pomidorów i koperku 100 g
Rukola 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa krem z zielonych warzyw 300 ml (SOJ, SEL,),woda,fasolka szparagowa mrożona,ziemniaki,mieszanka 3 skł paski mrożona,szpinak mrożony,ziemniaki,przyprawa w płynie,sól,pieprz czarny mielony,skrobia ziemniaczana.
Gulasz wołowy dieta  200 g,łopatka wołowa,pomidor,koncentrat pomidorowy,olej rzepakowy,czarna porzeczka,papryka słodka,liśc laurowy,ziele angielskie.
Ziemniaki łódeczki pieczone w ziołach 200 g,woda,sól,ziemniaki,olej rzepakowy,zioła,przyprawy.
Sałata zielona z jogurtem  100 g (MLE,),sałata maslowa,jogurt naturalny,sól.
Buraki tarte na ciepło 100 g,woda,sól,buraki,kwasek cytrynowy,skrobia ziemniaczana.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio
rozdrobniony,parzony w osłonce niejadalnej 50 g
Serek wiejski ziarnisty 60 g ( MLE,)
Pasta warzywna z cukini i marchewki 80 g ( SOJ,)
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,

 
Kolacja II

Mleko UHT 200ml, 3,5% tł -1 Por ( MLE,)
Chałka 50 g (GLU PSZ, JAJ,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2211.94kcal;
  • Białko ogółem: 106.50 g
  • Tłuszcz: 80.35 g; Kw. tł. nasy.22.70 g; 
  • Węglowodany ogółem: 274.44 g; W tym cukry: 74.75 g;
  • Błonnik pok.: 23.69 g;
  • Sól: 13.14
 

Cały jadłospis od 21 września do 30 września

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK