Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Listopad 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-11-01 - Niedziela
  • 2026-11-02 - Poniedziałek
  • 2026-11-03 - Wtorek
  • 2026-11-04 - Środa
  • 2026-11-05 - Czwartek
  • 2026-11-06 - Piątek
  • 2026-11-07 - Sobota
  • 2026-11-08 - Niedziela
  • 2026-11-09 - Poniedziałek
  • 2026-11-10 - Wtorek
  • 2026-11-11 - Środa
  • 2026-11-12 - Czwartek
  • 2026-11-13 - Piątek
  • 2026-11-14 - Sobota
  • 2026-11-15 - Niedziela
  • 2026-11-16 - Poniedziałek
  • 2026-11-17 - Wtorek
  • 2026-11-18 - Środa
  • 2026-11-19 - Czwartek
  • 2026-11-20 - Piątek
  • 2026-11-21 - Sobota
  • 2026-11-22 - Niedziela
  • 2026-11-23 - Poniedziałek
  • 2026-11-24 - Wtorek
  • 2026-11-25 - Środa
  • 2026-11-26 - Czwartek
  • 2026-11-27 - Piątek
  • 2026-11-28 - Sobota
  • 2026-11-29 - Niedziela
  • 2026-11-30 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2024-09-28 - Sobota
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.)- 1szt (MLE,)
Wędlina roślinna produkt na bazie białka grochowego 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, SOJ, GOR,SEZ,)
Pasta twarogowa z pieczoną papryką 60 g (MLE, GOR, S02,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Roszponka 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 1,5% tł 150g -1 Por ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa pieczarkowa z ziemniakami 300 ml (SOJ, MLE, SEL,),woda,pieczarki świeże,mrożone,śmietanka 18%tł,sól,pieprz czarny mielony,włoszczyzna 3skł paski mrożona,ziemniaki,przyprawa w płynie,liść laurowy,ziele angielskie.
Sos szpinakowy z serem białym 200 g (MLE,)woda,szpinak liście mrożony,ser feta,sól,pieprz biały mielony,przyprawa w płynie,czosnek granulowany.
Makaron penne 200 g ( GLU,PSZ,),woda,sól,makaron penne,olej rzepakowy.
Surówka z selera naciowego i jabłka 100 g (MLE, ORZ, SEL, ),seler naciowy,jabłka,marchew,sok z cytryny,sól,piperz biały mielony,olej rzepakowy.
Bukiet warzyw gotowanych 100g,woda,dynia mrożona,brokuł mrożony,kalafior mrożony,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g - 1 szt ( MLE,)
Hummus 60 g (SOJ,)
Mix sałat z rzodkiewką i ziarnami słonecznika 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Nektarynka 1 szt -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2298.88 kcal;
  • Białko ogółem: 76.79 g;
  • Tłuszcz: 80.84 g; Kw. tł. nasy.:22.58 g; 
  • Węglowodany ogółem:330.29 g; W tym cukry: 73.68 g;
  • Błonnik pok.: 45.23 g;
  • Sól: 10.47 g;
 

Cały jadłospis od 21 września do 30 września

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK