Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Wrzesień 2026
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2026-09-01 - Wtorek
- 2026-09-02 - Środa
- 2026-09-03 - Czwartek
- 2026-09-04 - Piątek
- 2026-09-05 - Sobota
- 2026-09-06 - Niedziela
- 2026-09-07 - Poniedziałek
- 2026-09-08 - Wtorek
- 2026-09-09 - Środa
- 2026-09-10 - Czwartek
- 2026-09-11 - Piątek
- 2026-09-12 - Sobota
- 2026-09-13 - Niedziela
- 2026-09-14 - Poniedziałek
- 2026-09-15 - Wtorek
- 2026-09-16 - Środa
- 2026-09-17 - Czwartek
- 2026-09-18 - Piątek
- 2026-09-19 - Sobota
- 2026-09-20 - Niedziela
- 2026-09-21 - Poniedziałek
- 2026-09-22 - Wtorek
- 2026-09-23 - Środa
- 2026-09-24 - Czwartek
- 2026-09-25 - Piątek
- 2026-09-26 - Sobota
- 2026-09-27 - Niedziela
- 2026-09-28 - Poniedziałek
- 2026-09-29 - Wtorek
- 2026-09-30 - Środa
Menu na dzień: 2024-09-25 - Środa | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | |
II Śniadanie | |
ObiadZupa wielowarzywna z zacierką 300 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE,SEL,),woda,mieszanka 3skł paski mrożona,makaron zacierka,kalafior mrożony,brokuł mrożony,fasolka szparagowa zielona mrożona,groszek zielony mrożony,przyprawa w płynie,sól,pieprz czarny mielony,natka pietruszki. | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IINapój owsiany bez cukru 0,33l -1 szt ( GLU OW, może zawierać: SOJ, ORZ, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK