Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-02-01 - Niedziela
  • 2026-02-02 - Poniedziałek
  • 2026-02-03 - Wtorek
  • 2026-02-04 - Środa
  • 2026-02-05 - Czwartek
  • 2026-02-06 - Piątek
  • 2026-02-07 - Sobota
  • 2026-02-08 - Niedziela
  • 2026-02-09 - Poniedziałek
  • 2026-02-10 - Wtorek
  • 2026-02-11 - Środa
  • 2026-02-12 - Czwartek
  • 2026-02-13 - Piątek
  • 2026-02-14 - Sobota
  • 2026-02-15 - Niedziela
  • 2026-02-16 - Poniedziałek
  • 2026-02-17 - Wtorek
  • 2026-02-18 - Środa
  • 2026-02-19 - Czwartek
  • 2026-02-20 - Piątek
  • 2026-02-21 - Sobota
  • 2026-02-22 - Niedziela
  • 2026-02-23 - Poniedziałek
  • 2026-02-24 - Wtorek
  • 2026-02-25 - Środa
  • 2026-02-26 - Czwartek
  • 2026-02-27 - Piątek
  • 2026-02-28 - Sobota
Menu na dzień: 2024-09-24 - Wtorek
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 50 g
Pasta z ryby gotowanej (morszczuk) 60 g ( RYB,)
Sałata lodowa z pomidorami i olejem 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa krem z pomidorów  300 ml (SOJ, SEL,),woda,passta pomidorowa,koncentrat pomidorowy,przyprawa w płynie,sól,pieprz czarny mielony,pomidory,bazylia,skrobia ziemniaczana,włoszczyzna 3skł paski mrożona
Ser mozzarella 10 g ( MLE,),ser mozzarella
Gulasz wołowy dieta  200 g,łopatka wołowa,woda,pomidor,marchew,koncentrat pomidorowy,porzeczka czarna mrożona,olej rzepakowy,mąka ziemniaczana,majeranek,liść laurowy,ziele angielskie,sól,papryka słodka mielona.
Kluski śląskie 200 g ( JAJ,),woda,ziemniaki,jajka,sól,skrobia ziemniaczana,mąka pszenna.
Surówka z selera i jabłka b/c 100 g (SEL,),seler korzeń,jabłka,sok z cytryny,pietruszka natka,só,olej rzepakowy.
Sałatka z buraków i jabłka (z olejem) b/c 100 g,buraki,jabłka,sok z cytryny,olej rzepakowy.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Pasztet warzywny marchwiowo-cukiniowy 50 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Twarożek z natką pietruszki 60 g ( MLE,)
Pomidorki koktajlowe 100 g
Sałata strzępiasta czerwona 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘC

 
Kolacja II

Sok owocowo-warzywny 0,2L kubek - 1 szt
Pieczywo chrupkie ekstrudowane-żytnie 20 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2179.54 kcal;
  • Białko ogółem: 92.91 g;
  • Tłuszcz: 62.72 g; Kw. tł. nasy.:17.05 g; 
  • Węglowodany ogółem: 315.46 g; W tym cukry: 85.98 g;
  • Błonnik pok.: 28.64 g;
  • Sól: 12.77 g;
 

Cały jadłospis od 21 września do 30 września

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK