Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2030

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2030-02-01 - Piątek
  • 2030-02-02 - Sobota
  • 2030-02-03 - Niedziela
  • 2030-02-04 - Poniedziałek
  • 2030-02-05 - Wtorek
  • 2030-02-06 - Środa
  • 2030-02-07 - Czwartek
  • 2030-02-08 - Piątek
  • 2030-02-09 - Sobota
  • 2030-02-10 - Niedziela
  • 2030-02-11 - Poniedziałek
  • 2030-02-12 - Wtorek
  • 2030-02-13 - Środa
  • 2030-02-14 - Czwartek
  • 2030-02-15 - Piątek
  • 2030-02-16 - Sobota
  • 2030-02-17 - Niedziela
  • 2030-02-18 - Poniedziałek
  • 2030-02-19 - Wtorek
  • 2030-02-20 - Środa
  • 2030-02-21 - Czwartek
  • 2030-02-22 - Piątek
  • 2030-02-23 - Sobota
  • 2030-02-24 - Niedziela
  • 2030-02-25 - Poniedziałek
  • 2030-02-26 - Wtorek
  • 2030-02-27 - Środa
  • 2030-02-28 - Czwartek
Menu na dzień: 2024-09-22 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 35 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1szt (MLE,)
Empanadas z żółtym serem  80 g (GLU PSZ, MLE,)
Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Rukola 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 1,5% tł 150g -1 Por ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa ryżowa z ziemniakami  300 g (SOJ, SEL,),woda,ryż biały,ziemniaki,mieszanka 3skł paski mrożona,sól,przyprawa w płynie,natka pietruszki.
Makaron pełnoziarnisty świderki 200 g (GLU PSZ,),woda,makaron pełnoziarnisty ciemny,olej rzepakowy.
Leczo wegetariańskie z tofu  200 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, ),woda,tofu,papryka świeża czerwona,zielona,żółta,cukinia,dynia,kalafior mrożony,brokuł mrożony,skrobia ziemniaczana,śmietanka,koncentrat pomidorowy,sól,pieprz czarny mielony,bazylia,oregano suszone,passta pomidorowa.
Surówka z selera, jabłka i orzechów b/c 100 g (MLE, ORZ, SEL,),seler korzeń,jabłka,orzechy włoskie,jogurt naturalny,śmietanka,sok z cytryny.
Brukselka gotowana  100 g,woda,brukselka mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Sałatka śledziowa z pomidorami suszonymi i żurawiną  150 g(RYB, MLE, GOR,)
Wędlina roślinna produkt na bazie białka grochowego 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, SOJ, GOR,SEZ,)
Paprykowy mix z olejem rzepakowym i ziołami 100 g
Sałata strzępiasta zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Brzoskwinia -1 szt 

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2433.86 kcal;
  • Białko ogółem: 97.12 g;
  • Tłuszcz: 84.99 g; Kw. tł. nasy.:29.00 g; 
  • Węglowodany ogółem:327.77 g; W tym cukry: 85.69 g;
  • Błonnik pok.: 46.79 g;
  • Sól: 12.10 g;
 

Cały jadłospis od 21 września do 30 września

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK