Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Maj 2020

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2020-05-01 - Piątek
  • 2020-05-02 - Sobota
  • 2020-05-03 - Niedziela
  • 2020-05-04 - Poniedziałek
  • 2020-05-05 - Wtorek
  • 2020-05-06 - Środa
  • 2020-05-07 - Czwartek
  • 2020-05-08 - Piątek
  • 2020-05-09 - Sobota
  • 2020-05-10 - Niedziela
  • 2020-05-11 - Poniedziałek
  • 2020-05-12 - Wtorek
  • 2020-05-13 - Środa
  • 2020-05-14 - Czwartek
  • 2020-05-15 - Piątek
  • 2020-05-16 - Sobota
  • 2020-05-17 - Niedziela
  • 2020-05-18 - Poniedziałek
  • 2020-05-19 - Wtorek
  • 2020-05-20 - Środa
  • 2020-05-21 - Czwartek
  • 2020-05-22 - Piątek
  • 2020-05-23 - Sobota
  • 2020-05-24 - Niedziela
  • 2020-05-25 - Poniedziałek
  • 2020-05-26 - Wtorek
  • 2020-05-27 - Środa
  • 2020-05-28 - Czwartek
  • 2020-05-29 - Piątek
  • 2020-05-30 - Sobota
  • 2020-05-31 - Niedziela
Menu na dzień: 2024-09-21 - Sobota
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Pasztet wieprzowy z warzywami 60 g ( GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE,SEL,)
Ogórek kiszony z cebulką z olejem 80 g
Sałata strzępiasta czerwona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml
Serek homo naturalny 150g - 1 szt ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa krem z dyni 300 ml ( SOJ,SEL,),woda,mieszanka 3skł paski mrożona,dynia mrożona,ziemniaki,skrobia ziemniaczana,sól,pieprz biały mielony,przyprawa w płynie,kurkumia,imbir.
Grzanki pszenne 10 g ( GLU PSZ,),bułka paryska,przyprawy.
Podudzie z kurczaka pieczone paprykowe 120 g,podudzie z kurczaka b/s,papryka słodka mielona,olej rzepakowy,pieprz czarny mielony,sól.
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g,woda,ziemniaki,koper świeży,sól.
Sałata lodowa z sosem winegret b/c 50 g (GOR,),sałata lodowa,koper świeży,olej rzepakowy,sok z cytryny,sól.
Kalafior gotowany 100 g,woda,kalafior mrożony,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,woda,mieszanka kompotowa 4 skł mrożona,jabłka.

 
Kolacja I

Bułka graham-pszenna 50g -1 szt ( GLU PSZ,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Sałatka z kuskusemi fasola czerwoną z warzywami w stylu meksykańskim  150 g        ( GLU PSZ, SOJ,)
Ser żółty 50 g (MLE,)
Roszponka 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Muffin warzywny z wędliną 75 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE, )

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2422.13kcal;
  • Białko ogółem: 125.43 g;
  • Tłuszcz: 112.40 g; Kw. tł. nasy.:32.89 g; 
  • Węglowodany ogółem: 236.41 g; W tym cukry: 30.21 g;
  • Błonnik pok.: 31.13 g;
  • Sól: 12.00 g
 

Cały jadłospis od 21 września do 30 września

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK