Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2028

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2028-02-01 - Wtorek
  • 2028-02-02 - Środa
  • 2028-02-03 - Czwartek
  • 2028-02-04 - Piątek
  • 2028-02-05 - Sobota
  • 2028-02-06 - Niedziela
  • 2028-02-07 - Poniedziałek
  • 2028-02-08 - Wtorek
  • 2028-02-09 - Środa
  • 2028-02-10 - Czwartek
  • 2028-02-11 - Piątek
  • 2028-02-12 - Sobota
  • 2028-02-13 - Niedziela
  • 2028-02-14 - Poniedziałek
  • 2028-02-15 - Wtorek
  • 2028-02-16 - Środa
  • 2028-02-17 - Czwartek
  • 2028-02-18 - Piątek
  • 2028-02-19 - Sobota
  • 2028-02-20 - Niedziela
  • 2028-02-21 - Poniedziałek
  • 2028-02-22 - Wtorek
  • 2028-02-23 - Środa
  • 2028-02-24 - Czwartek
  • 2028-02-25 - Piątek
  • 2028-02-26 - Sobota
  • 2028-02-27 - Niedziela
  • 2028-02-28 - Poniedziałek
  • 2028-02-29 - Wtorek
Menu na dzień: 2024-09-18 - Środa
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Muffin warzywny z wędliną  75 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE, )
Twarożek 50 g (MLE,)
Sałatka z pomidorów i koperku 80 g
Rukola 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa koperkowa z ziemniakami 300 ml (SOJ, MLE, SEL, ),woda,koper świeży,miesznka 3skł paski mrożona,ziemniaki,sól,przyprawa w płynie,pieprz biały mielony,śmietanka 18%tł.
Gulasz wieprzowy z warzywami 200 g (GLU PSZ, SEL,),łopatka wp/b/k,woda,marchew,seler,pietruszka,brokuły mrożone,olej rzepakowy,tymianek,cukier,sól.
Ryż biały  200 g,woda,sól,olej rzepakowy,ryż biały.
Surówka z selera i brzoskwini b/c  100 g,seler korzeń,brzoskiwinie w puszce,natka pietruszki,sok z cytryny,olej rzepakowy.
Bukiet warzyw gotowanych 100 g,woda,sól,kalafior mrożony,brokuł mrożony,marchew mrożona.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Sałatka jarzynowa z jajkiem dieta 150 g ( JAJ, MLE, SEL,)
Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio
rozdrobniony,parzony w osłonce niejadalnej 50 g
Kiwi 1 szt -1 szt
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja II

Pudding chia z musem mango 150 g ( OZI, ORZ,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2505.81kcal;
  • Białko ogółem: 101.27 g;
  • Tłuszcz: 79.97 g; Kw. tł. nasy.:21.78 g; 
  • Węglowodany ogółem: 360.00 g; W tym cukry: 86.85 g;
  • Błonnik pok.: 30.07 g;
  • Sól: 13.10 g
 

Cały jadłospis od 11 września do 20 września

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK