Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Styczeń 2029
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2029-01-01 - Poniedziałek
- 2029-01-02 - Wtorek
- 2029-01-03 - Środa
- 2029-01-04 - Czwartek
- 2029-01-05 - Piątek
- 2029-01-06 - Sobota
- 2029-01-07 - Niedziela
- 2029-01-08 - Poniedziałek
- 2029-01-09 - Wtorek
- 2029-01-10 - Środa
- 2029-01-11 - Czwartek
- 2029-01-12 - Piątek
- 2029-01-13 - Sobota
- 2029-01-14 - Niedziela
- 2029-01-15 - Poniedziałek
- 2029-01-16 - Wtorek
- 2029-01-17 - Środa
- 2029-01-18 - Czwartek
- 2029-01-19 - Piątek
- 2029-01-20 - Sobota
- 2029-01-21 - Niedziela
- 2029-01-22 - Poniedziałek
- 2029-01-23 - Wtorek
- 2029-01-24 - Środa
- 2029-01-25 - Czwartek
- 2029-01-26 - Piątek
- 2029-01-27 - Sobota
- 2029-01-28 - Niedziela
- 2029-01-29 - Poniedziałek
- 2029-01-30 - Wtorek
- 2029-01-31 - Środa
Menu na dzień: 2024-09-17 - Wtorek | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
II Śniadanie | |
ObiadZupa krem z białych warzyw 300 ml (SOJ, SEL,),woda,mieszanka 3skł paski mrożona,ziemniaki,seler korzeń,pietruszka korzeń,fasolka żółta szparagowa,sól,pieprz biały mielony,przyprawa w płynie,skrobia ziemniaczana,śmietanka 18%tł. | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | |
Kolacja IIMuffin marchewkowy z orzechami o niskim IG 50 g ( GLU PSZ, JAJ, | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK