Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2019

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2019-02-01 - Piątek
  • 2019-02-02 - Sobota
  • 2019-02-03 - Niedziela
  • 2019-02-04 - Poniedziałek
  • 2019-02-05 - Wtorek
  • 2019-02-06 - Środa
  • 2019-02-07 - Czwartek
  • 2019-02-08 - Piątek
  • 2019-02-09 - Sobota
  • 2019-02-10 - Niedziela
  • 2019-02-11 - Poniedziałek
  • 2019-02-12 - Wtorek
  • 2019-02-13 - Środa
  • 2019-02-14 - Czwartek
  • 2019-02-15 - Piątek
  • 2019-02-16 - Sobota
  • 2019-02-17 - Niedziela
  • 2019-02-18 - Poniedziałek
  • 2019-02-19 - Wtorek
  • 2019-02-20 - Środa
  • 2019-02-21 - Czwartek
  • 2019-02-22 - Piątek
  • 2019-02-23 - Sobota
  • 2019-02-24 - Niedziela
  • 2019-02-25 - Poniedziałek
  • 2019-02-26 - Wtorek
  • 2019-02-27 - Środa
  • 2019-02-28 - Czwartek
Menu na dzień: 2024-09-16 - Poniedziałek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Sałata lodowa 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa ogórkowa z ziemniakami 300 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, ),woda,włoszczyzna 3skł paski mrożona,ziemniaki,przyprawa w płynie,pieprz czarny mielony,natka pietruszki,śmietanka 18%tł.
Naleśniki z serem białym 300 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, ),woda,mleko,olej rzepakowy,sól,cukier,jajka,twaróg biały półtłusty.
Mus truskawkowy b/c 100 g (MLE,),mleko,truskawki mrożone.
Sałatka owocowa 100 g,jabłka,pomarańcza,kiwi,winogrona,woda,sok z cytryny,inulina,cynamon.
Dynia z miodem i cynamonem 100 g,dynia kostka,miód wielokwiatowy,cynamon mielony.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Bułeczka pszenna 30g -1 szt ( GLU PSZ,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Filet z kurczaka wolno gotowany plastry  80 g
Dip jogurtowy o smaku czosnkowym  20 g ( MLE,)
Serek śmietankowy naturalny 50 g ( MLE,)
Kalarepa 80 g
Rukola 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mini Crispy pieczywo chrupkie orkiszowe ze słonecznikiem sezamem i
siemieniem 30 g- 1 szt ( GLU PSZ, MLE, SEZ, może zawierać: ORZ, )

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2278.55 kcal;
  • Białko ogółem: 112.59 g;
  • Tłuszcz: 86.35 g; Kw. tł. nasy.: 39.04 g; 
  • Węglowodany ogółem: 266.63 g; W tym cukry: 96.93 g;
  • Błonnik pok.: 28.81 g;
  • Sól: 10.49 g;
 

Cały jadłospis od 11 września do 20 września

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK