Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Kwiecień 2021

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2021-04-01 - Czwartek
  • 2021-04-02 - Piątek
  • 2021-04-03 - Sobota
  • 2021-04-04 - Niedziela
  • 2021-04-05 - Poniedziałek
  • 2021-04-06 - Wtorek
  • 2021-04-07 - Środa
  • 2021-04-08 - Czwartek
  • 2021-04-09 - Piątek
  • 2021-04-10 - Sobota
  • 2021-04-11 - Niedziela
  • 2021-04-12 - Poniedziałek
  • 2021-04-13 - Wtorek
  • 2021-04-14 - Środa
  • 2021-04-15 - Czwartek
  • 2021-04-16 - Piątek
  • 2021-04-17 - Sobota
  • 2021-04-18 - Niedziela
  • 2021-04-19 - Poniedziałek
  • 2021-04-20 - Wtorek
  • 2021-04-21 - Środa
  • 2021-04-22 - Czwartek
  • 2021-04-23 - Piątek
  • 2021-04-24 - Sobota
  • 2021-04-25 - Niedziela
  • 2021-04-26 - Poniedziałek
  • 2021-04-27 - Wtorek
  • 2021-04-28 - Środa
  • 2021-04-29 - Czwartek
  • 2021-04-30 - Piątek
Menu na dzień: 2024-09-15 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) - szt ( MLE,)
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Paprykarz z łososia (dieta) 60 g ( RYB, SOJ, SEL,)
Sałatka z pomidorów i koperku 100 g
Rukola 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa krem z zielonych warzyw 300 ml (SOJ, SEL,),woda,mieszanka 3skł paski mrożona,brokuł mrożony,fasolka szparagowa mrożona,szpinak mrożony rozdrobniony,przyprawa w płynie,sól,pieprz czarny mielony,śmietanka 18%tł,skrobia ziemniaczana,ziemniaki.
Gulasz wołowy dieta  200 g,woda,łopatka wołowa,pomidor,koncentrat pomidorowy,marchew,porzeczka czarna,mąka ziemniaczana,papryka słodka mielona,majeranek,liść laurowy,ziele angielskie.
Ziemniaki łódeczki pieczone w ziołach 200 g,woda,ziemniaki,zioła prowalsalskie,majeranek,sól,papryka słodka,olej rzeapkowy.
Sałata zielona z jogurtem 100 g (MLE,),sałata maslowa,jogurt naturalny.
Buraki tarte na ciepło 100 g,buraki,sok z cytryny,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g- 1 szt
Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio
rozdrobniony,parzony w osłonce niejadalnej 50 g
Serek wiejski ziarnisty 60 g ( MLE,)
Pasta warzywna z cukini i marchewki 80 g ( SOJ,)
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mleko UHT 200ml, 3,5% tł -1 Por ( MLE,)
Chałka 50 g (GLU PSZ, JAJ,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2211.94 kcal;
  • Białko ogółem: 106.50 g
  • Tłuszcz: 80.35 g; Kw. tł. nasy.22.70 g;
  • Węglowodany ogółem: 274.44 g; W tym cukry: 74.75 g;
  • Błonnik pok.: 23.69 g;
  • Sól: 13.14
 

Cały jadłospis od 11 września do 20 września

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK