Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Lipiec 2028

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2028-07-01 - Sobota
  • 2028-07-02 - Niedziela
  • 2028-07-03 - Poniedziałek
  • 2028-07-04 - Wtorek
  • 2028-07-05 - Środa
  • 2028-07-06 - Czwartek
  • 2028-07-07 - Piątek
  • 2028-07-08 - Sobota
  • 2028-07-09 - Niedziela
  • 2028-07-10 - Poniedziałek
  • 2028-07-11 - Wtorek
  • 2028-07-12 - Środa
  • 2028-07-13 - Czwartek
  • 2028-07-14 - Piątek
  • 2028-07-15 - Sobota
  • 2028-07-16 - Niedziela
  • 2028-07-17 - Poniedziałek
  • 2028-07-18 - Wtorek
  • 2028-07-19 - Środa
  • 2028-07-20 - Czwartek
  • 2028-07-21 - Piątek
  • 2028-07-22 - Sobota
  • 2028-07-23 - Niedziela
  • 2028-07-24 - Poniedziałek
  • 2028-07-25 - Wtorek
  • 2028-07-26 - Środa
  • 2028-07-27 - Czwartek
  • 2028-07-28 - Piątek
  • 2028-07-29 - Sobota
  • 2028-07-30 - Niedziela
  • 2028-07-31 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2024-09-14 - Sobota
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.)- 1 szt ( MLE,)
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 50 g
Pasta z twarogu z natką pietruszki 60 g ( MLE,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Roszponka 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 1,5% tł 150g -1 Por ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa krem z selera 300 ml (SOJ, MLE, SEL,),woda,seler,mieszanka 3skł paski mrożona,ziemniaki,sól,śmietanka 18%tł,skrobia ziemniaczana,przyprawa w płynie,pieprz biały mielony.
Paluszki grissini 10g 1 Por ( GLU,PSZ,),paluszki grissini -pal.chlebowe z oliwą z oliwek.
Klopsik z kurczaka 100 g ( GLU,PSZ, JAJ,)udziec z kurczaka b/s,kasza manna,woda,jajka,bułka tarta,pieprz biały mielony,sól,pietruszka natka.
Sos jarzynowy 100 g ( MLE,),woda,mieszanka 3skł paski mrożona,skrobia ziemniaczana,sól,kalafior mrożony,fasolka szparagowa,sok z cytryny,śmietanka 18%tł.
Kasza jęczmienna 200 g ( GLU,JĘCZ,),woda,kasza jęczmienna,sól,olej rzepakowy.
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g,kapusta pekińska,kukurydza konserwowa,olej rzepakowy,natka pietruszki,sok z cytryny,sól.
Dynia parowana 100 g,dynia kostka mrożona,woda,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Bułeczka pszenna 30g- 1 szt ( GLU PSZ,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Galaretka z udźca kurczaka z cytryną 150 g
Kiełbasa Krakowska drobiowa grubo rozdrobniona, wędzona parzona 50 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, GOR, )
Sałata lodowa z pomidorami i olejem 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Nektarynka 1 szt -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 1996.36kcal;
  • Białko ogółem: 90.36 g;
  • Tłuszcz: 64.40 g; Kw. tł. nasy.:19.40 g; 
  • Węglowodany ogółem: 276.97 g; W tym cukry: 73.79 g;
  • Błonnik pok.: 28.65 g;
  • Sól: 11.36 g
 

Cały jadłospis od 11 września do 20 września

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK