Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Kwiecień 2011

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2011-04-01 - Piątek
  • 2011-04-02 - Sobota
  • 2011-04-03 - Niedziela
  • 2011-04-04 - Poniedziałek
  • 2011-04-05 - Wtorek
  • 2011-04-06 - Środa
  • 2011-04-07 - Czwartek
  • 2011-04-08 - Piątek
  • 2011-04-09 - Sobota
  • 2011-04-10 - Niedziela
  • 2011-04-11 - Poniedziałek
  • 2011-04-12 - Wtorek
  • 2011-04-13 - Środa
  • 2011-04-14 - Czwartek
  • 2011-04-15 - Piątek
  • 2011-04-16 - Sobota
  • 2011-04-17 - Niedziela
  • 2011-04-18 - Poniedziałek
  • 2011-04-19 - Wtorek
  • 2011-04-20 - Środa
  • 2011-04-21 - Czwartek
  • 2011-04-22 - Piątek
  • 2011-04-23 - Sobota
  • 2011-04-24 - Niedziela
  • 2011-04-25 - Poniedziałek
  • 2011-04-26 - Wtorek
  • 2011-04-27 - Środa
  • 2011-04-28 - Czwartek
  • 2011-04-29 - Piątek
  • 2011-04-30 - Sobota
Menu na dzień: 2024-09-13 - Piątek
I Śniadanie

Rogal maślany 50g. -1 szt ( GLU PSZ, JAJ, MLE, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.)-1 szt ( MLE,)
Zielona pasta z pieczonego kurczaka 60 g ( JAJ, MLE,)
Porzeczkowy twarożek 60 g ( MLE,)
Melon 100 g
Sałata strzępiasta czerwona 10 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa ryżowa z ziemniakami 300 g (SOJ, SEL,),woda,mieszanka 3skł paski mrożona (pietruszka,seler,marchew),ryż biały,sól,pieprz czarny mielony,ziemniaki,natka pietruszki.
Morszczuk pieczony w posypce ziołowej 80 g (RYB,),filet morszczuk b/s,sól,olej rzepakowy,skrobia ryżowa,pietruszka natka,kardamon mielony,zioła prowalsalskie,majeranek,pieprz cytrynowy.
Sos koperkowy 100 g ( MLE,GOR,),woda,koper świeży,sól,pieprz czarny mielony,skrobia ziemniaczana,śmietanka 18%tł.
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g,woda,ziemniaki,sól,koper świeży.
Surówka z selera i marchwi z olejem 100 g (SEL,),seler korzeń,marchew,sok z cytryny,olej rzepakowy,natka pietruszki.
Fasolka szparagowa zielona 100 g,woda, fasolka szparagowa zielona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Sałatka jarzynowa z olejem* 150 g ( SEL,)
Rukola 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja II

Muffin marchewkowy z prażonym jabłkiem o niskim IG 50 g ( GLU
PSZ, JAJ, MLE,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2088.24 kcal;
  • Białko ogółem: 87.57 g;
  • Tłuszcz: 66.26 g; Kw. tł. nasy.18.56 g;
  • Węglowodany ogółem: 296.10 g; W tym cukry: 68.24 g;
  • Błonnik pok.: 30.49 g;
  • Sól: 9.33 g;
 

Cały jadłospis od 11 września do 20 września

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK