Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Kwiecień 2020

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2020-04-01 - Środa
  • 2020-04-02 - Czwartek
  • 2020-04-03 - Piątek
  • 2020-04-04 - Sobota
  • 2020-04-05 - Niedziela
  • 2020-04-06 - Poniedziałek
  • 2020-04-07 - Wtorek
  • 2020-04-08 - Środa
  • 2020-04-09 - Czwartek
  • 2020-04-10 - Piątek
  • 2020-04-11 - Sobota
  • 2020-04-12 - Niedziela
  • 2020-04-13 - Poniedziałek
  • 2020-04-14 - Wtorek
  • 2020-04-15 - Środa
  • 2020-04-16 - Czwartek
  • 2020-04-17 - Piątek
  • 2020-04-18 - Sobota
  • 2020-04-19 - Niedziela
  • 2020-04-20 - Poniedziałek
  • 2020-04-21 - Wtorek
  • 2020-04-22 - Środa
  • 2020-04-23 - Czwartek
  • 2020-04-24 - Piątek
  • 2020-04-25 - Sobota
  • 2020-04-26 - Niedziela
  • 2020-04-27 - Poniedziałek
  • 2020-04-28 - Wtorek
  • 2020-04-29 - Środa
  • 2020-04-30 - Czwartek
Menu na dzień: 2024-09-12 - Czwartek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
Różowa pasta ciecierzycowa z kolendrą 60 g
Pomidor 80 g
Sałata lodowa 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml
Kefir 2.0% tł 150g -1 szt ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa szpinakowa z ziemniakami 300 ml (SOJ, SEL,),woda,mieszanka 3skł paski mrożona,szpinak rozdrobniony mrożony,sól,przyprawa w płynie,pieprz czarny mielony.
Kotlet z kurczaka nadziewany serem  100 g (GLU PSZ, JAJ,MLE, GLU ŻYT, GLU OW, GLU,JĘCZ,),filet z kurczka b/s,sól,pieprz czarny mielony,jajka,bułka tarta,ser żółty kostka tward,olej rzepakowy.
Ziemniaki łódeczki pieczone w ziołach 200 g,ziemniaki,papryka słodka mielona,pieprz czarny mielony,oregano,zioła prowalsalskie,olej rzepakowy.
Surówka z pora z koperkiem 100 g,por,jabłko,koper świeży,sok z cytryny,oloej rzepakowy.
Kalafior gotowany  100 g,woda,sól,kalafior mrożony.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka.


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Bułka z kurczakiem orientalnym 80 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEZ, )
Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio
rozdrobniony,parzony w osłonce niejadalnej 50 g
Sałatka wiosenna z dressingiem 100 g ( SOJ,)
Roszponka 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja II

Deser chia z musem truskawkowym 200 g ( MLE,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2252.49 kcal;
  • Białko ogółem: 110.07 g;
  • Tłuszcz: 82.48 g; Kw. tł. nasy.:18.96 g; 
  • Węglowodany ogółem: 279.79 g; W tym cukry: 39.75 g;
  • Błonnik pok.: 38.41 g;
  • Sól: 12.42 g;
 

Cały jadłospis od 11 września do 20 września

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK