Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Maj 2031
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2031-05-01 - Czwartek
- 2031-05-02 - Piątek
- 2031-05-03 - Sobota
- 2031-05-04 - Niedziela
- 2031-05-05 - Poniedziałek
- 2031-05-06 - Wtorek
- 2031-05-07 - Środa
- 2031-05-08 - Czwartek
- 2031-05-09 - Piątek
- 2031-05-10 - Sobota
- 2031-05-11 - Niedziela
- 2031-05-12 - Poniedziałek
- 2031-05-13 - Wtorek
- 2031-05-14 - Środa
- 2031-05-15 - Czwartek
- 2031-05-16 - Piątek
- 2031-05-17 - Sobota
- 2031-05-18 - Niedziela
- 2031-05-19 - Poniedziałek
- 2031-05-20 - Wtorek
- 2031-05-21 - Środa
- 2031-05-22 - Czwartek
- 2031-05-23 - Piątek
- 2031-05-24 - Sobota
- 2031-05-25 - Niedziela
- 2031-05-26 - Poniedziałek
- 2031-05-27 - Wtorek
- 2031-05-28 - Środa
- 2031-05-29 - Czwartek
- 2031-05-30 - Piątek
- 2031-05-31 - Sobota
Menu na dzień: 2024-09-11 - Środa | |
I ŚniadanieBułeczka pszenna 30g -1 szt ( GLU PSZ,) | PODSTAWOWA DZIECI (P1) |
II Śniadanie | |
ObiadZupa wielowarzywna z zacierką 300 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE,SEL,),woda,mieszanka 3skł paski mrożona,brokuły mrożone,kalafior mrożony,makaron zacierka makaronowa,śmietana 18%tł,groszek zielony mrożony,przyparwa warzywna,ziele angielskie,liśc laurowy,sól,pieprz czarny mielony. | PODSTAWOWA DZIECI (P1) |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | |
Kolacja IINapój owsiany bez cukru 0,33l -1 szt ( GLU OW, może zawierać: SOJ, ORZ, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK