Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Marzec 2027
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2027-03-01 - Poniedziałek
- 2027-03-02 - Wtorek
- 2027-03-03 - Środa
- 2027-03-04 - Czwartek
- 2027-03-05 - Piątek
- 2027-03-06 - Sobota
- 2027-03-07 - Niedziela
- 2027-03-08 - Poniedziałek
- 2027-03-09 - Wtorek
- 2027-03-10 - Środa
- 2027-03-11 - Czwartek
- 2027-03-12 - Piątek
- 2027-03-13 - Sobota
- 2027-03-14 - Niedziela
- 2027-03-15 - Poniedziałek
- 2027-03-16 - Wtorek
- 2027-03-17 - Środa
- 2027-03-18 - Czwartek
- 2027-03-19 - Piątek
- 2027-03-20 - Sobota
- 2027-03-21 - Niedziela
- 2027-03-22 - Poniedziałek
- 2027-03-23 - Wtorek
- 2027-03-24 - Środa
- 2027-03-25 - Czwartek
- 2027-03-26 - Piątek
- 2027-03-27 - Sobota
- 2027-03-28 - Niedziela
- 2027-03-29 - Poniedziałek
- 2027-03-30 - Wtorek
- 2027-03-31 - Środa
Menu na dzień: 2024-09-11 - Środa | |
I ŚniadanieBułeczka pszenna 30g -1 szt ( GLU PSZ,) | PODSTAWOWA DZIECI (P1) |
II Śniadanie | |
ObiadZupa wielowarzywna z zacierką 300 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE,SEL,),woda,mieszanka 3skł paski mrożona,brokuły mrożone,kalafior mrożony,makaron zacierka makaronowa,śmietana 18%tł,groszek zielony mrożony,przyparwa warzywna,ziele angielskie,liśc laurowy,sól,pieprz czarny mielony. | PODSTAWOWA DZIECI (P1) |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | |
Kolacja IINapój owsiany bez cukru 0,33l -1 szt ( GLU OW, może zawierać: SOJ, ORZ, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK