Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Maj 2020
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2020-05-01 - Piątek
- 2020-05-02 - Sobota
- 2020-05-03 - Niedziela
- 2020-05-04 - Poniedziałek
- 2020-05-05 - Wtorek
- 2020-05-06 - Środa
- 2020-05-07 - Czwartek
- 2020-05-08 - Piątek
- 2020-05-09 - Sobota
- 2020-05-10 - Niedziela
- 2020-05-11 - Poniedziałek
- 2020-05-12 - Wtorek
- 2020-05-13 - Środa
- 2020-05-14 - Czwartek
- 2020-05-15 - Piątek
- 2020-05-16 - Sobota
- 2020-05-17 - Niedziela
- 2020-05-18 - Poniedziałek
- 2020-05-19 - Wtorek
- 2020-05-20 - Środa
- 2020-05-21 - Czwartek
- 2020-05-22 - Piątek
- 2020-05-23 - Sobota
- 2020-05-24 - Niedziela
- 2020-05-25 - Poniedziałek
- 2020-05-26 - Wtorek
- 2020-05-27 - Środa
- 2020-05-28 - Czwartek
- 2020-05-29 - Piątek
- 2020-05-30 - Sobota
- 2020-05-31 - Niedziela
Menu na dzień: 2024-09-09 - Poniedziałek | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | PODSTAWOWA DZIECI (P1) |
II Śniadanie | |
ObiadŻurek z ziemniakami 300 g (SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ,SEL,GOR,),woda,ziemniaki,żurek śląski,śmietana,cebula,masło,podgrzybek suszony,tymianek,papryka słodka,czosnek granulowany,sól,przyprawa w płynie. | PODSTAWOWA DZIECI (P1) |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | |
Kolacja IIMini serniczki z musem malinowym b/c 150 g ( JAJ, MLE,) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK