Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Czerwiec 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-06-01 - Poniedziałek
  • 2026-06-02 - Wtorek
  • 2026-06-03 - Środa
  • 2026-06-04 - Czwartek
  • 2026-06-05 - Piątek
  • 2026-06-06 - Sobota
  • 2026-06-07 - Niedziela
  • 2026-06-08 - Poniedziałek
  • 2026-06-09 - Wtorek
  • 2026-06-10 - Środa
  • 2026-06-11 - Czwartek
  • 2026-06-12 - Piątek
  • 2026-06-13 - Sobota
  • 2026-06-14 - Niedziela
  • 2026-06-15 - Poniedziałek
  • 2026-06-16 - Wtorek
  • 2026-06-17 - Środa
  • 2026-06-18 - Czwartek
  • 2026-06-19 - Piątek
  • 2026-06-20 - Sobota
  • 2026-06-21 - Niedziela
  • 2026-06-22 - Poniedziałek
  • 2026-06-23 - Wtorek
  • 2026-06-24 - Środa
  • 2026-06-25 - Czwartek
  • 2026-06-26 - Piątek
  • 2026-06-27 - Sobota
  • 2026-06-28 - Niedziela
  • 2026-06-29 - Poniedziałek
  • 2026-06-30 - Wtorek
Menu na dzień: 2024-09-08 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 35 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1szt (MLE,)
Empanadas z żółtym serem  80 g (GLU PSZ, MLE,)
Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Rukola 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 1,5% tł 150g-1 Por ( MLE

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa ryżowa z ziemniakami  300 g (SOJ, SEL,),woda,ryż biały,włoszczyzna 3skł paski mrożona,natka pietruszki,sól,ziemniaki,przyprawa w płynie.
Makaron pełnoziarnisty świderki 200 g (GLU PSZ,),woda,makaron pełnoziarnisty ciemny,sól,olej rzepakowy.
Leczo wegetariańskie z tofu 200 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, ),tofu,cukinia mrożona,bakłażan,marchew,brokuł mrożony,kalafior mrożony,fasolka szparagowa mrożona,śmietanka,koncentrat pomidorowy,bazylia,sól,pieprz czarny mielony.
Surówka z selera, jabłka i orzechów b/c 100 g (MLE, ORZ, SEL,),seler korzeń,jabłka,orzechy włoskie,sok z cytryny,olej rzeapkowy,sól.
Brukselka gotowana  100 g,woda,brukselka mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,woda,mieszanka 4skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g-1 szt
Sałatka śledziowa z pomidorami suszonymi i żurawiną 150 g (RYB, MLE, GOR,)
Wędlina roślinna produkt na bazie białka grochowego 50 g ( może
zawierać: GLU PSZ, SOJ, GOR,SEZ,)
Paprykowy mix z olejem rzepakowym i ziołami  100 g
Sałata strzępiasta zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Brzoskwinia 1 szt -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2436.76 kcal;
  • Białko ogółem: 97.22 g;
  • Tłuszcz: 85.02 g; Kw. tł. nasy.29.01 g;
  • Węglowodany ogółem: 328.49 g; W tym cukry: 86.07 g;
  • Błonnik pok.: 47.11 g;
  • Sól: 12.12 g;
 

Cały jadłospis od 01 września do 10 września

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK