Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Marzec 2029

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2029-03-01 - Czwartek
  • 2029-03-02 - Piątek
  • 2029-03-03 - Sobota
  • 2029-03-04 - Niedziela
  • 2029-03-05 - Poniedziałek
  • 2029-03-06 - Wtorek
  • 2029-03-07 - Środa
  • 2029-03-08 - Czwartek
  • 2029-03-09 - Piątek
  • 2029-03-10 - Sobota
  • 2029-03-11 - Niedziela
  • 2029-03-12 - Poniedziałek
  • 2029-03-13 - Wtorek
  • 2029-03-14 - Środa
  • 2029-03-15 - Czwartek
  • 2029-03-16 - Piątek
  • 2029-03-17 - Sobota
  • 2029-03-18 - Niedziela
  • 2029-03-19 - Poniedziałek
  • 2029-03-20 - Wtorek
  • 2029-03-21 - Środa
  • 2029-03-22 - Czwartek
  • 2029-03-23 - Piątek
  • 2029-03-24 - Sobota
  • 2029-03-25 - Niedziela
  • 2029-03-26 - Poniedziałek
  • 2029-03-27 - Wtorek
  • 2029-03-28 - Środa
  • 2029-03-29 - Czwartek
  • 2029-03-30 - Piątek
  • 2029-03-31 - Sobota
Menu na dzień: 2024-09-05 - Czwartek
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g
Pasta z jaj z natką pietruszki  60 g ( JAJ, MLE,)
Sałata lodowa z pomidorami i olejem 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 2.0% tł 150g -1 szt ( MLE,)


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa krem z buraków 300 ml (SOJ, MLE, SEL,),woda,buraki obrane,włoszczyzna 3skł paski mrożona,ziemniaki,koncentrat barszcz,sól,przyprawa w płynie,pieprz czarny mielony,mąka ziemniaczana.
Groszek zielony blanszowany  20 g,woda,groszek zielony mrożony,sól.
Udziec z kurczaka wolno gotowany w glazurze miodowej 100 g,udziec z kurczaka b/s,miód wielokwiatowy,sól,pieprz biały mielony.
Ziemniaki pieczone z ziołami 200 g,woda,ziemniaki,sól,oregano suszone,bazylia suszona,olej rzepakowy,zioła prowalsalskie.
Surówka z kapusty włoskiej - (dieta) b/c 100 g,kapusta włoska,słonecznik łuskany,marchew,pietruszka natka,sól,olej rzepakowy,sok z cytryny.
Marchew mini gotowana 100 g,woda,sól,marchew mini mrożona.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Serek wiejski ziarnisty 60 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Surówka z selera naciowego i marchwi (dieta) 100 g ( MLE, SEL,)
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany- 1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 1954.04 kcal;
  • Białko ogółem: 97.39 g;
  • Tłuszcz: 63.08 g; Kw. tł. nasy.:16.90 g; 
  • Węglowodany ogółem: 259.02 g; W tym cukry: 66.07 g;
  • Błonnik pok.: 28.08 g;
  • Sól: 12.08 g;
 

Cały jadłospis od 01 września do 10 września

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK