Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Grudzień 2022

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2022-12-01 - Czwartek
  • 2022-12-02 - Piątek
  • 2022-12-03 - Sobota
  • 2022-12-04 - Niedziela
  • 2022-12-05 - Poniedziałek
  • 2022-12-06 - Wtorek
  • 2022-12-07 - Środa
  • 2022-12-08 - Czwartek
  • 2022-12-09 - Piątek
  • 2022-12-10 - Sobota
  • 2022-12-11 - Niedziela
  • 2022-12-12 - Poniedziałek
  • 2022-12-13 - Wtorek
  • 2022-12-14 - Środa
  • 2022-12-15 - Czwartek
  • 2022-12-16 - Piątek
  • 2022-12-17 - Sobota
  • 2022-12-18 - Niedziela
  • 2022-12-19 - Poniedziałek
  • 2022-12-20 - Wtorek
  • 2022-12-21 - Środa
  • 2022-12-22 - Czwartek
  • 2022-12-23 - Piątek
  • 2022-12-24 - Sobota
  • 2022-12-25 - Niedziela
  • 2022-12-26 - Poniedziałek
  • 2022-12-27 - Wtorek
  • 2022-12-28 - Środa
  • 2022-12-29 - Czwartek
  • 2022-12-30 - Piątek
  • 2022-12-31 - Sobota
Menu na dzień: 2024-09-02 - Poniedziałek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Sałata lodowa 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa ogórkowa z ziemniakami 300 g (GLU PSZ, SOJ,MLE,SEL,),woda,ziemniaki,włoszczyzna 3skł paski mrożona,ziel;e angielskie,liść laurowy,ogórki kiszone,śmietanka,pieprz biały mielony,przyprawa w płynie.
Naleśniki z serem białym 300 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, ),woda,mleko,jajka,mąka pszenna,sól,olej rzepakowy,cukier waniliowy,twaróg biały półtłusty.
Mus truskawkowy b/c 100 g (MLE,),mleko,jogurt naturalny,truskwaki mrożone.
Sałatka owocowa  100 g,jabłka,pomarańcza,kiwi,winogrona,sok z cytryny,cynamon,inulina.
Dynia z miodem i cynamonem 100 g,dynia mrożona kostka,miód wielokwiatowy,cynamon mielony.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4 skł mrożona,jabłka,cukier.


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Bułeczka pszenna 30g -1 szt ( GLU PSZ,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g-1 szt
Filet z kurczaka wolno gotowany plastry 80 g
Dip jogurtowy o smaku czosnkowym 20 g ( MLE,)
Serek śmietankowy naturalny 50 g ( MLE,)
Kalarepa 80 g
Rukola 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mini Crispy pieczywo chrupkie orkiszowe ze słonecznikiem sezamem i
siemieniem 30 g - 1 szt ( GLU PSZ, MLE, SEZ, może zawierać: ORZ, )

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2278.55 kcal;
  • Białko ogółem: 112.59 g;
  • Tłuszcz: 86.35 g; Kw. tł. nasy.39.04 g; 
  • Węglowodany ogółem: 266.63 g; W tym cukry: 96.93 g;
  • Błonnik pok.: 28.81 g; 
  • Sól: 10.49 g;
 

Cały jadłospis od 01 września do 10 września

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK