Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Czerwiec 2029

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2029-06-01 - Piątek
  • 2029-06-02 - Sobota
  • 2029-06-03 - Niedziela
  • 2029-06-04 - Poniedziałek
  • 2029-06-05 - Wtorek
  • 2029-06-06 - Środa
  • 2029-06-07 - Czwartek
  • 2029-06-08 - Piątek
  • 2029-06-09 - Sobota
  • 2029-06-10 - Niedziela
  • 2029-06-11 - Poniedziałek
  • 2029-06-12 - Wtorek
  • 2029-06-13 - Środa
  • 2029-06-14 - Czwartek
  • 2029-06-15 - Piątek
  • 2029-06-16 - Sobota
  • 2029-06-17 - Niedziela
  • 2029-06-18 - Poniedziałek
  • 2029-06-19 - Wtorek
  • 2029-06-20 - Środa
  • 2029-06-21 - Czwartek
  • 2029-06-22 - Piątek
  • 2029-06-23 - Sobota
  • 2029-06-24 - Niedziela
  • 2029-06-25 - Poniedziałek
  • 2029-06-26 - Wtorek
  • 2029-06-27 - Środa
  • 2029-06-28 - Czwartek
  • 2029-06-29 - Piątek
  • 2029-06-30 - Sobota
Menu na dzień: 2024-09-01 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Pasta z makreli wędzonej 60 g ( JAJ, RYB, GOR, )
Sałatka z pomidorów i koperku 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa krem z zielonych warzyw 300 ml (SOJ, SEL,),woda,fasolka szparagowa zielona mrożona,włoszczyzna 3skł paski mrożomna,por,śmietanka 18%tł,mąka ziemniaczana,ziemniaki,szpinak rozdrobniony mrożony,groszek zielony mrożony,brokuł mrożony,sól,pieprz czarny mielony,przyprawa w płynie,ziele angielskie,liść laurowy.
Słonecznik ziarna prażone 10 g,słonecznik prażony łuskany.
Gulasz wołowy 200 g,łopatka wołowa,czarna porzeczka,mąka ziemniaczana,sól,ziele angielskie,liść laurowy,olej rzepakowy,pomidor,marchew,ogórki kiszone,koncentrat pomidorowy,cebula,jałowiec,kminek,czosnek granulowany.
Ziemniaki łódeczki pieczone w ziołach 200 g,ziemniaki,olej rzepakowy,sól,przyprawy,zioła prowalsalskie,oregano,bazylia.
Surówka z kapusty kiszonej z ogórkiem kiszonym i chilli 100 g,kapusta kiszona,ogórki kiszone,marchew,paparyka chilli,olej rzepakowy,natka pietruszki,pieprz czarny mielony.
Sałata zielona z jogurtem 100 g (MLE,),sałata maslowa,jogurt naturalny.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,woda,mieszanka 4skł kompotowa mrożona,jabłka.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g - 1 szt
Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g
Serek wiejski ziarnisty 60 g ( MLE,)
Papryka świeża 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Napój owsiany bez cukru 0,33l - 1 szt ( GLU OW, może zawierać: SOJ,ORZ,)
Migdały 10 g (ORZ,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2033.40 kcal;
  • Białko ogółem: 102.92 g;
  • Tłuszcz: 85.73 g; Kw. tł. nasy.20.94 g; 
  • Węglowodany ogółem: 224.84 g; W tym cukry: 48.95 g
  • Błonnik pok.: 33.45 g
  • Sól: 14.40 g;
 

Cały jadłospis od 01 września do 10 września

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK