Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Marzec 2019

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2019-03-01 - Piątek
  • 2019-03-02 - Sobota
  • 2019-03-03 - Niedziela
  • 2019-03-04 - Poniedziałek
  • 2019-03-05 - Wtorek
  • 2019-03-06 - Środa
  • 2019-03-07 - Czwartek
  • 2019-03-08 - Piątek
  • 2019-03-09 - Sobota
  • 2019-03-10 - Niedziela
  • 2019-03-11 - Poniedziałek
  • 2019-03-12 - Wtorek
  • 2019-03-13 - Środa
  • 2019-03-14 - Czwartek
  • 2019-03-15 - Piątek
  • 2019-03-16 - Sobota
  • 2019-03-17 - Niedziela
  • 2019-03-18 - Poniedziałek
  • 2019-03-19 - Wtorek
  • 2019-03-20 - Środa
  • 2019-03-21 - Czwartek
  • 2019-03-22 - Piątek
  • 2019-03-23 - Sobota
  • 2019-03-24 - Niedziela
  • 2019-03-25 - Poniedziałek
  • 2019-03-26 - Wtorek
  • 2019-03-27 - Środa
  • 2019-03-28 - Czwartek
  • 2019-03-29 - Piątek
  • 2019-03-30 - Sobota
  • 2019-03-31 - Niedziela
Menu na dzień: 2024-08-30 - Piątek
I Śniadanie

Rogal maślany 50g.- 1 szt ( GLU PSZ, JAJ, MLE, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.)- 1 szt ( MLE,)
Zielona pasta z pieczonego kurczaka 60 g ( JAJ, MLE,)
Porzeczkowy twarożek 60 g ( MLE,)
Melon 100 g
Sałata strzępiasta czerwona 10 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa ryżowa z ziemniakami 300 g (SOJ, SEL,),woda,mieszanka 3skł paski mrożona,ryż białty,przyprawa w płynie,natka pietruszki,ziemniaki,sól,pieprz biały mielony.
Morszczuk pieczony w posypce ziołowej  80 g (RYB,),morszczuk filet b/s,olej rzepakowy,sól,pieprz biały,zioła prowalsalskie,majeranek,baztylia suszona.
Sos koperkowy 100 g ( MLE,S02,),woda,koper zielony,sól,sok cytryny,śmietanka,mąka ziemniaczana.
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g,ziemniaki,woda,sól,koper zielony.
Surówka z selera i marchwi i olejem b/c 100 g (MLE, S02,),seler korzeń,marchew,olej rzepakowy,sól,sok z cytryny.
Fasolka szparagowa zielona 100 g,woda,fasolka szparagowa mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja I

Chleb razowy pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Sałatka jarzynowa z olejem 150 g (SOJ,)
Rukola 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja II

Muffin czekoladowy o niskim IG z jagodami 50 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE, )

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2221.73kcal;
  • Białko ogółem: 93.40 g;
  • Tłuszcz: 70.18 g; Kw. tł. nasy.18.54 g; 
  • Węglowodany ogółem: 305.88 g; W tym cukry: 65.64 g;
  • Błonnik pok.: 24.39 g;
  • Sól: 10.97 g;
 

Cały jadłospis od 22 sierpnia do 31 sierpnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK