Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Wrzesień 2020

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2020-09-01 - Wtorek
  • 2020-09-02 - Środa
  • 2020-09-03 - Czwartek
  • 2020-09-04 - Piątek
  • 2020-09-05 - Sobota
  • 2020-09-06 - Niedziela
  • 2020-09-07 - Poniedziałek
  • 2020-09-08 - Wtorek
  • 2020-09-09 - Środa
  • 2020-09-10 - Czwartek
  • 2020-09-11 - Piątek
  • 2020-09-12 - Sobota
  • 2020-09-13 - Niedziela
  • 2020-09-14 - Poniedziałek
  • 2020-09-15 - Wtorek
  • 2020-09-16 - Środa
  • 2020-09-17 - Czwartek
  • 2020-09-18 - Piątek
  • 2020-09-19 - Sobota
  • 2020-09-20 - Niedziela
  • 2020-09-21 - Poniedziałek
  • 2020-09-22 - Wtorek
  • 2020-09-23 - Środa
  • 2020-09-24 - Czwartek
  • 2020-09-25 - Piątek
  • 2020-09-26 - Sobota
  • 2020-09-27 - Niedziela
  • 2020-09-28 - Poniedziałek
  • 2020-09-29 - Wtorek
  • 2020-09-30 - Środa
Menu na dzień: 2024-08-25 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Empanadas z kurczakiem 80 g ( GLU PSZ,)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Rukola 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 1,5% tł 150g- 1 Por ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa ryżowa z ziemniakami 300 g (SOJ, SEL,)woda,mieszanka 3skł paski mrożona,ryż biały,natka pietruszki,ziemniaki,przyprawa w płynie.
Filet z indyka pieczony w całości, plaster  80 g,filet z indyka b/s/b/k,sól,przyprawa warzywna,woda.
Ziemniaki pieczone z ziołami 200 g,ziemniaki obrane,sól,przyprawy,zioła,olej rzepakowy,pieprz biały mielony.
Sałatka z buraków i jabłka (z olejem) b/c  100 g,buraki obrane,jabłka,sok z cytryny,olej rzepakowy,sól.
Bukiet warzyw gotowanych 100 g,mieszanka 3skł mrożona,woda,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,miesznak 4skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Sałatka z tuńczyka i warzyw 150 g ( RYB,)
Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio
rozdrobniony,parzony w osłonce niejadalnej 50 g
Pomidorki koktajlowe 100 g
Sałata strzępiasta zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,

 
Kolacja II

Brzoskwinia 1 szt -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2063.58kcal;
  • Białko ogółem: 111.48 g;
  • Tłuszcz: 59.35 g; Kw. tł. nasy.:15.26 g; 
  • Węglowodany ogółem: 275.30 g; W tym cukry: 71.24 g;
  • Błonnik pok.: 25.43 g;
  • Sól: 12.43 g;
 

Cały jadłospis od 22 sierpnia do 31 sierpnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK