Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Maj 2028
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2028-05-01 - Poniedziałek
- 2028-05-02 - Wtorek
- 2028-05-03 - Środa
- 2028-05-04 - Czwartek
- 2028-05-05 - Piątek
- 2028-05-06 - Sobota
- 2028-05-07 - Niedziela
- 2028-05-08 - Poniedziałek
- 2028-05-09 - Wtorek
- 2028-05-10 - Środa
- 2028-05-11 - Czwartek
- 2028-05-12 - Piątek
- 2028-05-13 - Sobota
- 2028-05-14 - Niedziela
- 2028-05-15 - Poniedziałek
- 2028-05-16 - Wtorek
- 2028-05-17 - Środa
- 2028-05-18 - Czwartek
- 2028-05-19 - Piątek
- 2028-05-20 - Sobota
- 2028-05-21 - Niedziela
- 2028-05-22 - Poniedziałek
- 2028-05-23 - Wtorek
- 2028-05-24 - Środa
- 2028-05-25 - Czwartek
- 2028-05-26 - Piątek
- 2028-05-27 - Sobota
- 2028-05-28 - Niedziela
- 2028-05-29 - Poniedziałek
- 2028-05-30 - Wtorek
- 2028-05-31 - Środa
Menu na dzień: 2024-08-23 - Piątek | |
I ŚniadanieBułka maślana 50g -1 szt ( GLU PSZ, JAJ, MLE, ) | |
II Śniadanie | |
ObiadZupa brokułowa z ziemniakami 300 ml (SOJ, MLE, SEL, ),woda,mieszanka 3skł paski mrożona,brokuł mrożony,ziemniaki,przyprawa w płynie,pieprz czarny mielony,sól,śmietanka,ziele angielskie,liść laurowy. | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IIJaglanka pomarańczowa z owocami (bez mleka) 200 g | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK