Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Styczeń 2020
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2020-01-01 - Środa
- 2020-01-02 - Czwartek
- 2020-01-03 - Piątek
- 2020-01-04 - Sobota
- 2020-01-05 - Niedziela
- 2020-01-06 - Poniedziałek
- 2020-01-07 - Wtorek
- 2020-01-08 - Środa
- 2020-01-09 - Czwartek
- 2020-01-10 - Piątek
- 2020-01-11 - Sobota
- 2020-01-12 - Niedziela
- 2020-01-13 - Poniedziałek
- 2020-01-14 - Wtorek
- 2020-01-15 - Środa
- 2020-01-16 - Czwartek
- 2020-01-17 - Piątek
- 2020-01-18 - Sobota
- 2020-01-19 - Niedziela
- 2020-01-20 - Poniedziałek
- 2020-01-21 - Wtorek
- 2020-01-22 - Środa
- 2020-01-23 - Czwartek
- 2020-01-24 - Piątek
- 2020-01-25 - Sobota
- 2020-01-26 - Niedziela
- 2020-01-27 - Poniedziałek
- 2020-01-28 - Wtorek
- 2020-01-29 - Środa
- 2020-01-30 - Czwartek
- 2020-01-31 - Piątek
Menu na dzień: 2024-08-21 - Środa | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
II Śniadanie | |
ObiadKapuśniak z ziemniakami 300 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, ),woda,kapusta kwaszona,włoszczyzna 3skł paski mrożona,ziemniaki obrane,sól,pieprz czarny mielony,liść laurowy,ziele angielskie,przyprawa w płynie. | DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | |
Kolacja IISok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l -1 szt | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK