Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Kwiecień 2030
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2030-04-01 - Poniedziałek
- 2030-04-02 - Wtorek
- 2030-04-03 - Środa
- 2030-04-04 - Czwartek
- 2030-04-05 - Piątek
- 2030-04-06 - Sobota
- 2030-04-07 - Niedziela
- 2030-04-08 - Poniedziałek
- 2030-04-09 - Wtorek
- 2030-04-10 - Środa
- 2030-04-11 - Czwartek
- 2030-04-12 - Piątek
- 2030-04-13 - Sobota
- 2030-04-14 - Niedziela
- 2030-04-15 - Poniedziałek
- 2030-04-16 - Wtorek
- 2030-04-17 - Środa
- 2030-04-18 - Czwartek
- 2030-04-19 - Piątek
- 2030-04-20 - Sobota
- 2030-04-21 - Niedziela
- 2030-04-22 - Poniedziałek
- 2030-04-23 - Wtorek
- 2030-04-24 - Środa
- 2030-04-25 - Czwartek
- 2030-04-26 - Piątek
- 2030-04-27 - Sobota
- 2030-04-28 - Niedziela
- 2030-04-29 - Poniedziałek
- 2030-04-30 - Wtorek
Menu na dzień: 2024-08-20 - Wtorek | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | |
II Śniadanie | |
ObiadKrem z białych warzyw 300 ml (SOJ, SEL,),woda,,ziemniaki,mieszanka 3 skł paski mrożona,seler korzeń,pietruszka korzeń,fasolka szparagowa zółta,olej rzepakowy,mąka ziemniaczana,śmietanka,sól,pieprz biały mielony,przyprawa w płynie do zup,natka pietruszki. | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IIMuffin marchewkowy z orzechami o niskim IG 50 g ( GLU PSZ, JAJ, | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK