Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Marzec 2026
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2026-03-01 - Niedziela
- 2026-03-02 - Poniedziałek
- 2026-03-03 - Wtorek
- 2026-03-04 - Środa
- 2026-03-05 - Czwartek
- 2026-03-06 - Piątek
- 2026-03-07 - Sobota
- 2026-03-08 - Niedziela
- 2026-03-09 - Poniedziałek
- 2026-03-10 - Wtorek
- 2026-03-11 - Środa
- 2026-03-12 - Czwartek
- 2026-03-13 - Piątek
- 2026-03-14 - Sobota
- 2026-03-15 - Niedziela
- 2026-03-16 - Poniedziałek
- 2026-03-17 - Wtorek
- 2026-03-18 - Środa
- 2026-03-19 - Czwartek
- 2026-03-20 - Piątek
- 2026-03-21 - Sobota
- 2026-03-22 - Niedziela
- 2026-03-23 - Poniedziałek
- 2026-03-24 - Wtorek
- 2026-03-25 - Środa
- 2026-03-26 - Czwartek
- 2026-03-27 - Piątek
- 2026-03-28 - Sobota
- 2026-03-29 - Niedziela
- 2026-03-30 - Poniedziałek
- 2026-03-31 - Wtorek
Menu na dzień: 2024-08-20 - Wtorek | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | |
II Śniadanie | |
ObiadKrem z białych warzyw 300 ml (SOJ, SEL,),woda,,ziemniaki,mieszanka 3 skł paski mrożona,seler korzeń,pietruszka korzeń,fasolka szparagowa zółta,olej rzepakowy,mąka ziemniaczana,śmietanka,sól,pieprz biały mielony,przyprawa w płynie do zup,natka pietruszki. | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IIMuffin marchewkowy z orzechami o niskim IG 50 g ( GLU PSZ, JAJ, | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK