Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Październik 2028
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2028-10-01 - Niedziela
- 2028-10-02 - Poniedziałek
- 2028-10-03 - Wtorek
- 2028-10-04 - Środa
- 2028-10-05 - Czwartek
- 2028-10-06 - Piątek
- 2028-10-07 - Sobota
- 2028-10-08 - Niedziela
- 2028-10-09 - Poniedziałek
- 2028-10-10 - Wtorek
- 2028-10-11 - Środa
- 2028-10-12 - Czwartek
- 2028-10-13 - Piątek
- 2028-10-14 - Sobota
- 2028-10-15 - Niedziela
- 2028-10-16 - Poniedziałek
- 2028-10-17 - Wtorek
- 2028-10-18 - Środa
- 2028-10-19 - Czwartek
- 2028-10-20 - Piątek
- 2028-10-21 - Sobota
- 2028-10-22 - Niedziela
- 2028-10-23 - Poniedziałek
- 2028-10-24 - Wtorek
- 2028-10-25 - Środa
- 2028-10-26 - Czwartek
- 2028-10-27 - Piątek
- 2028-10-28 - Sobota
- 2028-10-29 - Niedziela
- 2028-10-30 - Poniedziałek
- 2028-10-31 - Wtorek
Menu na dzień: 2024-08-20 - Wtorek | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | |
II Śniadanie | |
ObiadKrem z białych warzyw 300 ml (SOJ, SEL,),woda,,ziemniaki,mieszanka 3 skł paski mrożona,seler korzeń,pietruszka korzeń,fasolka szparagowa zółta,olej rzepakowy,mąka ziemniaczana,śmietanka,sól,pieprz biały mielony,przyprawa w płynie do zup,natka pietruszki. | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IIMuffin marchewkowy z orzechami o niskim IG 50 g ( GLU PSZ, JAJ, | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK