Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Styczeń 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-01-01 - Czwartek
  • 2026-01-02 - Piątek
  • 2026-01-03 - Sobota
  • 2026-01-04 - Niedziela
  • 2026-01-05 - Poniedziałek
  • 2026-01-06 - Wtorek
  • 2026-01-07 - Środa
  • 2026-01-08 - Czwartek
  • 2026-01-09 - Piątek
  • 2026-01-10 - Sobota
  • 2026-01-11 - Niedziela
  • 2026-01-12 - Poniedziałek
  • 2026-01-13 - Wtorek
  • 2026-01-14 - Środa
  • 2026-01-15 - Czwartek
  • 2026-01-16 - Piątek
  • 2026-01-17 - Sobota
  • 2026-01-18 - Niedziela
  • 2026-01-19 - Poniedziałek
  • 2026-01-20 - Wtorek
  • 2026-01-21 - Środa
  • 2026-01-22 - Czwartek
  • 2026-01-23 - Piątek
  • 2026-01-24 - Sobota
  • 2026-01-25 - Niedziela
  • 2026-01-26 - Poniedziałek
  • 2026-01-27 - Wtorek
  • 2026-01-28 - Środa
  • 2026-01-29 - Czwartek
  • 2026-01-30 - Piątek
  • 2026-01-31 - Sobota
Menu na dzień: 2024-08-17 - Sobota
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1szt (MLE,)
Wędlina roślinna produkt na bazie białka grochowego 50 g ( może
zawierać: GLU PSZ, SOJ, GOR,SEZ,)
Pasta twarogowa z pieczoną papryką  60 g (MLE, GOR, S02,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Roszponka 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 1,5% tł 150g - 1 Por ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Pieczarkowa z ziemniakami 300 ml (SOJ, MLE, SEL, ),woda,ziemniaki obrane,pieczarka mrożona,włoszczyzna 3skł mrożona paski,śmietana,mleko,mąka pszenna,pieprz czarny mielony,liść laurowy,ziele angielskie,sól.
Sos szpinakowy z serem białym 200 g (MLE,),woda,ser feta-kostka,śmietanka,pomidory w puszce,szpinak rozdrobniony mrożony,cukinia mrożona,olej rzepakowy,mąka ziemniacczana,pieprz biały,pietruszka natka,bazylia suszona,gałka muszkatołowa,sól.
Makaron gotowany penne  200 g (GLU PSZ,),makaron penne,woda,sól.
Surówka z selera naciowego i jabłka 100 g (MLE, ORZ, SEL, ),seler naciowy,jogurt naturalny,jabłka,orzechy włoskie,olej rzepakowy,sok z cytryny,miód nektarowy wielokwiatowy,pieprz czarny mielony.
Bukiet warzyw gotowanych 100 g,woda,marchew mrożona,kalafior mrożony,brokuł mrożony,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł kompotowa mrożona,jabłka,woda,cukier.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g - 1 szt ( MLE,)
Hummus  60 g (SOJ,)
Mix sałat z rzodkiewką i ziarnami słonecznika 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Nektarynka 1 szt -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2275.72 kcal;
  • Białko ogółem: 74.85 g;
  • Tłuszcz: 80.08 g; Kw. tł. nasy.: 22.06 g;
  • Węglowodany ogółem: 327.59 g; W tym cukry: 73.32 g;
  • Błonnik pok.: 44.25 g;
  • Sól: 9.89 g;
 

Jadłospis nie został jeszcze wrzucony!

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK