Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-02-01 - Niedziela
  • 2026-02-02 - Poniedziałek
  • 2026-02-03 - Wtorek
  • 2026-02-04 - Środa
  • 2026-02-05 - Czwartek
  • 2026-02-06 - Piątek
  • 2026-02-07 - Sobota
  • 2026-02-08 - Niedziela
  • 2026-02-09 - Poniedziałek
  • 2026-02-10 - Wtorek
  • 2026-02-11 - Środa
  • 2026-02-12 - Czwartek
  • 2026-02-13 - Piątek
  • 2026-02-14 - Sobota
  • 2026-02-15 - Niedziela
  • 2026-02-16 - Poniedziałek
  • 2026-02-17 - Wtorek
  • 2026-02-18 - Środa
  • 2026-02-19 - Czwartek
  • 2026-02-20 - Piątek
  • 2026-02-21 - Sobota
  • 2026-02-22 - Niedziela
  • 2026-02-23 - Poniedziałek
  • 2026-02-24 - Wtorek
  • 2026-02-25 - Środa
  • 2026-02-26 - Czwartek
  • 2026-02-27 - Piątek
  • 2026-02-28 - Sobota
Menu na dzień: 2024-08-16 - Piątek
I Śniadanie

Rogal maślany 50g. -1 szt ( GLU PSZ, JAJ, MLE, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.)- 1 szt ( MLE,)
Zielona pasta z pieczonego kurczaka  60 g ( JAJ, MLE,)
Porzeczkowy twarożek  60 g ( MLE,)
Melon 100 g
Sałata strzępiasta 10 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Ryżowa z ziemniakami  300 g (SOJ, SEL,),woda,mieszanka 3skł paski mrożona,ryż biały,przyprawa w zupie,sól.
Morszczuk pieczony w posypce ziołowej 80 g (RYB,),morszczuk filet b/s,olej rzepakowy,pietruszka natka,imbir,kardamon,zioła prowalsalskie,majeranek,cukier,pieprz biały,paparyka czerwona,sól.
Sos chrzanowy  100 g ( MLE,S02,),woda,kalafior mrożony,chrzan tarty cebula,por,mąka ziemniaczana,koper zielony,pieprz czarny mielony.
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g,woda,ziemniaki obrane,sól,koper świeży.
Surówka z czerwonej kapusty b/c 100 g (MLE, S02,),kapusta czerwona,jabłka,marchew obrana,jogurt naturalny,chrzan tarty,sok z cytryny.
Fasolka szparagowa zielona 100 g,woda,fasolka szparagowa mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4 skł kmompotowa mrozona,jabłka,cukier,woda.


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb razowy pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Sałatka z makaronem orzo z ciecierzycą w stylu włoskim 150 g (SOJ,)
Rukola 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Muffin czekoladowy o niskim IG z jagodami 50 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE, )

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2213.83 kcal;
  • Białko ogółem: 92.43 g;
  • Tłuszcz: 69.75 g; Kw. tł. nasy.18.38 g; 
  • Węglowodany ogółem: 305.85 g; W tym cukry: 65.60 g;
  • Błonnik pok.: 24.39 g;
  • Sól: 10.91 g;
 

Jadłospis nie został jeszcze wrzucony!

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK