Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Czerwiec 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-06-01 - Poniedziałek
  • 2026-06-02 - Wtorek
  • 2026-06-03 - Środa
  • 2026-06-04 - Czwartek
  • 2026-06-05 - Piątek
  • 2026-06-06 - Sobota
  • 2026-06-07 - Niedziela
  • 2026-06-08 - Poniedziałek
  • 2026-06-09 - Wtorek
  • 2026-06-10 - Środa
  • 2026-06-11 - Czwartek
  • 2026-06-12 - Piątek
  • 2026-06-13 - Sobota
  • 2026-06-14 - Niedziela
  • 2026-06-15 - Poniedziałek
  • 2026-06-16 - Wtorek
  • 2026-06-17 - Środa
  • 2026-06-18 - Czwartek
  • 2026-06-19 - Piątek
  • 2026-06-20 - Sobota
  • 2026-06-21 - Niedziela
  • 2026-06-22 - Poniedziałek
  • 2026-06-23 - Wtorek
  • 2026-06-24 - Środa
  • 2026-06-25 - Czwartek
  • 2026-06-26 - Piątek
  • 2026-06-27 - Sobota
  • 2026-06-28 - Niedziela
  • 2026-06-29 - Poniedziałek
  • 2026-06-30 - Wtorek
Menu na dzień: 2024-08-14 - Środa
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Frittata ze szpinakiem i wędliną (dieta) 100 g ( JAJ, SOJ, MLE,)
Sos jogurtowy naturalny 100 g ( MLE,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Wielowarzywna z zacierką 300 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, ),woda,brokuły mrożone,kalafior mrożony,marchew obrana,śmietana,seler obrany,groszek mrożony,pietruszka korzeń,przyprawa do zup,ziele angielskie,liść laurowy,sól,pieprz czarny mielony,jajka,mąka pszenna.
Filet z kurczaka pieczony w słodkiej papryce 80 g,filet z kurczaka,woda,olej rzepakowy,papryka słodka mielona,oregano,kolendra suszona,czosnek,sól,pieprz czarny mielony.
Sos brokułowy- dieta 100 g (MLE,),woda,brokuły mrożone,śmietanka,olej rzepakowy,mąka ziemniaczana,pieprz biały,sól.
Ryż brązowy na sypko 200 g,woda,ryż brązowy,sól,olej rzepakowy.
Surówka z marchwi i selera 100 g (SEL,),marchew obrana,jabłko,seler obrany,olej rzepakowy,sok z cytryny,pietruszka natka,pieprz biały,sól.
Cukinia gotowana  100 g,cukinia mrożona,woda,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,mieszanka 4 skł mrożona kompotowa,jabłko.


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Ogórek świeży 80 g
Rukola 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
Kolacja II

Napój owsiany bez cukru 0,33l - 1 szt ( GLU OW, może zawierać: SOJ, ORZ, )

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 1890.55 kcal;
  • Białko ogółem: 91.16 g;
  • Tłuszcz: 72.98 g; Kw. tł. nasy.:22.42 g; 
  • Węglowodany ogółem: 223.66 g; W tym cukry: 49.06 g;
  • Błonnik pok.: 32.47 g;
  • Sól: 12.52 g;
 

Jadłospis nie został jeszcze wrzucony!

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK