Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Maj 2020

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2020-05-01 - Piątek
  • 2020-05-02 - Sobota
  • 2020-05-03 - Niedziela
  • 2020-05-04 - Poniedziałek
  • 2020-05-05 - Wtorek
  • 2020-05-06 - Środa
  • 2020-05-07 - Czwartek
  • 2020-05-08 - Piątek
  • 2020-05-09 - Sobota
  • 2020-05-10 - Niedziela
  • 2020-05-11 - Poniedziałek
  • 2020-05-12 - Wtorek
  • 2020-05-13 - Środa
  • 2020-05-14 - Czwartek
  • 2020-05-15 - Piątek
  • 2020-05-16 - Sobota
  • 2020-05-17 - Niedziela
  • 2020-05-18 - Poniedziałek
  • 2020-05-19 - Wtorek
  • 2020-05-20 - Środa
  • 2020-05-21 - Czwartek
  • 2020-05-22 - Piątek
  • 2020-05-23 - Sobota
  • 2020-05-24 - Niedziela
  • 2020-05-25 - Poniedziałek
  • 2020-05-26 - Wtorek
  • 2020-05-27 - Środa
  • 2020-05-28 - Czwartek
  • 2020-05-29 - Piątek
  • 2020-05-30 - Sobota
  • 2020-05-31 - Niedziela
Menu na dzień: 2024-08-11 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 35 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Empanadas z kurczakiem 80 g ( GLU PSZ,)
Szynkowa drobiowa-produkt drobiowy, grubo rozdrobniony, wędzony, parzony 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Rukola 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 1,5% tł 150g -1szt (MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Ryżowa z ziemniakami 300 g ( SOJ,SEL,),woda,ryż biały,włoszczyzna 3skł paski mrożona,sól,natka pietruszki,por,przyprawa warzywna,przyprawa w płynie.
Filet z indyka jogurtowo-cytrynowy porcja 80 g (MLE,),filet z indyka b/s,woda,jogurt naturalny,cukier,sok z cytryny,skrobia,kolendra suszona,natka pietruszki.
Ziemniaczki pieczone z ziołami  200 g,przyprawy,woda,ziemniaki obrane,sól,olej rzepakowy,majeranek,zioła prowalsalskie.
Surówka z rzepy, marchwi, jabłka, selera i papryki b/c 100 g (SEL,),jabłko,marchew obrana,seler korzeń,papryka czerwona,olej rzepakowy,natka pietruszki,sok z cytryny,pieprz biały mielony,sól.
Cukinia gotowana  100 g,cukinia mrożona,woda,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,kwasek cytrynowy,cukier.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Sałatka śledziowa z pomidorami suszonymi i żurawiną 150 g ( RYB, MLE, GOR,)
Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio rozdrobniony,parzony w osłonce niejadalnej 50 g
Paprykowy mix z olejem rzepakowym i ziołami 100 g
Sałata strzępiasta zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Brzoskwinia 1 szt -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 1993.79 kcal;
  • Białko ogółem: 102.70 g;
  • Tłuszcz: 57.47 g; Kw. tł. nasy.: 15.81 g;
  • Węglowodany ogółem: 273.33 g; W tym cukry: 80.68 g;
  • Błonnik pok.: 31.31 g;
  • Sól: 12.41 g; 
 

Cały jadłospis od 02 sierpnia do 11 sierpnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK