Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2018

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2018-02-01 - Czwartek
  • 2018-02-02 - Piątek
  • 2018-02-03 - Sobota
  • 2018-02-04 - Niedziela
  • 2018-02-05 - Poniedziałek
  • 2018-02-06 - Wtorek
  • 2018-02-07 - Środa
  • 2018-02-08 - Czwartek
  • 2018-02-09 - Piątek
  • 2018-02-10 - Sobota
  • 2018-02-11 - Niedziela
  • 2018-02-12 - Poniedziałek
  • 2018-02-13 - Wtorek
  • 2018-02-14 - Środa
  • 2018-02-15 - Czwartek
  • 2018-02-16 - Piątek
  • 2018-02-17 - Sobota
  • 2018-02-18 - Niedziela
  • 2018-02-19 - Poniedziałek
  • 2018-02-20 - Wtorek
  • 2018-02-21 - Środa
  • 2018-02-22 - Czwartek
  • 2018-02-23 - Piątek
  • 2018-02-24 - Sobota
  • 2018-02-25 - Niedziela
  • 2018-02-26 - Poniedziałek
  • 2018-02-27 - Wtorek
  • 2018-02-28 - Środa
Menu na dzień: 2024-08-10 - Sobota
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 35g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.)-1szt (MLE,)
Jajko gotowane kl M -1 szt ( JAJ,)
Pasztet warzywny (marchew i cukinia)  60 g (GLU PSZ, JAJ,)
Ogórek kiszony z cebulką z olejem 80 g
Sałata strzępiasta czerwona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Serek homo naturalny 150g -1 szt
(MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z dyni 300 ml ( SOJ,SEL,),woda,dynia mrożona,marchew obrana,seler,pietruszka korzeń,por,olej rzepakowy,przyprawa warzywna,przyprawa do zup,kurkuma,pieprz mielony biały,sól.
Grzanki pszenne 10 g ( GLU PSZ,),bułka paryska,przyprawy.
Pyza z farszem szpinakowym z serem 300 g (GLU PSZ, JAJ,MLE,),ziemniaki obrane,szpinak rozdrobniony mrożony,mąka ziemniaczana,twaróg półtłusty,maka pszenna,jajka,woda,olej rzepakowy,pieprz czarny mielony,sól.
Surówka z białej kapusty z koperkiem i kukurydzą b/c 100 g,kapusta biała,kukurydza konserwowa,marchew obrana,jabłko,koper zielony,sok z cytryny,sól,pieprz biały mielony.
Brokuł gotowany 100 g,woda,sól,brokuły mrożone.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłko,kwasek cytrynowy,cukier.

 
Kolacja I

Bułeczka pszenna 30g -1 szt ( GLU,PSZ,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Sałatka z kuskusemi fasola czerwoną z warzywami w stylu meksykańskim 150 g         ( GLU,PSZ, SOJ,)
Ser żółty 50 g (MLE,)
Roszponka 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Sok przecierowy Kubuś 0,3L -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2542.58 kcal;
  • Białko ogółem: 97.49 g; 
  • Tłuszcz: 97.52 g; Kw. tł.nasy.: 29.77 g;
  • Węglowodany ogółem:325.96 g; W tym cukry: 85.54 g;
  • Błonnik pok.: 35.36 g;
  •  Sól: 11.27
 

Cały jadłospis od 02 sierpnia do 11 sierpnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK