Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-02-01 - Niedziela
  • 2026-02-02 - Poniedziałek
  • 2026-02-03 - Wtorek
  • 2026-02-04 - Środa
  • 2026-02-05 - Czwartek
  • 2026-02-06 - Piątek
  • 2026-02-07 - Sobota
  • 2026-02-08 - Niedziela
  • 2026-02-09 - Poniedziałek
  • 2026-02-10 - Wtorek
  • 2026-02-11 - Środa
  • 2026-02-12 - Czwartek
  • 2026-02-13 - Piątek
  • 2026-02-14 - Sobota
  • 2026-02-15 - Niedziela
  • 2026-02-16 - Poniedziałek
  • 2026-02-17 - Wtorek
  • 2026-02-18 - Środa
  • 2026-02-19 - Czwartek
  • 2026-02-20 - Piątek
  • 2026-02-21 - Sobota
  • 2026-02-22 - Niedziela
  • 2026-02-23 - Poniedziałek
  • 2026-02-24 - Wtorek
  • 2026-02-25 - Środa
  • 2026-02-26 - Czwartek
  • 2026-02-27 - Piątek
  • 2026-02-28 - Sobota
Menu na dzień: 2024-08-06 - Wtorek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, 
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Jajko w sosie tatarskim 100 g ( JAJ, MLE, GOR,)
Kabanos drobiowo-wieprzowy średnio rozdrobniony wędzony,parzony,suszony.50g
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła  20 g
Papryka świeża 80 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Jogurt naturalny 100g -1 szt ( MLE,)


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z białych warzyw  300 ml ( SOJ,SEL,),woda,seler obrany,ziemniaki,fasolka żółta mrożona,włoszczyzna 3skł paski mrożona,piertuszka korzeń,olej rzepakowy,przyprawa w płynie,mąka ziemniaczana,pieprz czarny mielony,sól.
Grzanki pszenne 10 g (GLU PSZ,),grzanki pszenne z ziołami.
Pulpet drobiowy 100 g (GLU PSZ, JAJ,),udziec z kurczaka b/k/b/s,jajka,olej rzepakowy,bułka tarta,sól,poieoprz czarny mielony.
Salsa pomidorowa 100 g,koncentrat pomidorowy,woda,mąka ziemniaczana,sól,pieprz czarny mielony,cebula,ogórek,papryka czerwona,oregano,chilli,kolendra,czosnek,olej rzepakowypomidor.
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g,ziemniaki obrane,sól,woda,koper zielony.
Surówka z kapusty pekińskiej,kukurydzą,jabłkiem,papryką czerwoną b/c 100 g        (MLE,),kapusta pekińska,jabłko,kukurydza konsewowa,papryka czerwona świeża,olej rzepakowy,sok z cytrytny,natka pietruszki.
Buraczki tarte na ciepło 100 g,buraki,sól,sok z cytryny.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4 skł kompotwa mrożona,jabłka,kwasek cytrynowy,cukier.


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g - 1 szt
Serek ziarnisty naturalny 60 g ( MLE,)
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Sałata lodowa 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mleko Smakowe UHT 1,5% tł 0,2l -1 szt ( MLE,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2044.09 kcal;
  • Białko ogółem: 93.09 g;
  • Tłuszcz: 64.98 g; Kw. tł.nasy.: 21.22 g;
  • Węglowodany ogółem: 278.78 g; W tym cukry: 65.03 g;
  • Błonnik pok.: 22.78 g;
  • Sól: 13.01 g;
 

Cały jadłospis od 02 sierpnia do 11 sierpnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK